Kauchuk


Beschouw jij jezelf als echte wereldreiziger? Dan vind je het vast een uitdaging om de acht werelden van Kauchuk te gaan ontdekken. Maar pas op, je bent niet de enige ontdekkingsreiziger die op zoek is naar oude ruïnes en jungletempels.

In Kachuk proberen de spelers op een inventieve manier de overkant van het spelbord te bereiken. Onderweg trachten zij zoveel mogelijk punten bijeen te sprokkelen. De makkelijke weg, is vaak niet de weg die het meeste punten oplevert.
De spelers hebben een aantal kaarten op hand en proberen deze zo uit te spelen dat ze de juiste kleurencombinaties maken om hun elastiekjes om de paaltjes te kunnen plaatsen, Dit plaatsten moet wel via een vaste vorm gaan en rekeninghoudend met de zichtbare paden. Het is niet toegestaan dwars door de jungle te steken. Lukt het je om twee, drie of vier paaltjes te bereiken en sluit je hiermee diamanten of munten in, dan verdien je punten. De muntjes leveren direct punten op, terwijl drie diamanten aan het einde van het spel ook één punt opleveren. De diamanten zijn tevens te gebruiken om een extra actie uit te voeren gedurende het spel. Probeer tijdig de juiste kleurenkaarten te bemachtigen om zo het meest waardevolle pad te nemen en als eerste speler de overzijde te bereiken. Lukt je dat, dan verdien je hiermee nog eens acht bonuspunten.


Door de diverse meegeleverde borden, geeft het spel telkens een iets andere spelervaring. Na het uittesten van dit spel, waren we best positief. Het idee van de elastiekjes is een origineel spelelement. Maar het riep bij ons wel direct de vraag op, hoe lang de elastiekjes het uithouden voordat ze uitgedroogd zijn. Misschien als het spel vaker in zaal Holvenia op tafel komt, loopt het vast minder de kans dat de elastiekjes uitdrogen. Ze kunnen dan hooguit knappen door het vele gebruik. Maar dat zou alleen maar betekenen dat het spel bij jullie in de smaak valt.


Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is vanaf december te spelen bij het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Lifestyle Boardgames

Reacties

Populaire posts