Above

Deze Above van Don't Panic Games is een buitenbeentje. Hij is namelijk nog nergens te koop. Wel, het was te koop de beurs in Essen, waar slechts een paar 100 exemplaren beschikbaar waren, maar in winkels kunnen we dit nergens vinden.


Het doel van het spel is om als eerste speler een pion in het Olympus vakje van het speelbord te krijgen. Dat is het vakje helemaal in het midden van het bord.
In een eerste fase mag de actieve speler een kaart vanuit zijn hand spelen en deze daarna op de aflegstapel leggen. Dit is een open aflegstapel naast de speler. Als de speler geen handkaarten meer heeft, neemt hij de kaarten van deze aflegstapel terug op hand.


In de 2e fase moet de speler het overeenkomstige mannetje één vakje voorwaarts of opzij bewegen, zonder naar een vakje te bewegen dat al bezet is door een ander mannetje. Als een figuur beweegt, mag deze nooit achterwaarts bewegen. Daarna voert de speler de effecten uit dat veroorzaakt werd door deze verplaatsing.


In de 3e fase  moet de speler de kracht van de gekozen god laten uitvoeren. Als het figuur niet bewogen is, mag deze niet uitgevoerd worden. De beurt van de actieve speler is nu gedaan en de volgende speler mag zijn beurt spelen, tenzij de speler zijn figuur in het midden van het bord heeft gekregen, dan is deze de winnaar.

Above werd geschonken door Don't Panic Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 20-45 minuten

Reacties

Populaire posts