Last Bastion

De mensen die vroeger (of nog steeds) Ghost Stories hebben gespeeld, gaan dit spel zeker herkennen, want het is namelijk hetzelfde spel in een ander thema. Jullie spelen gezamenlijk tegen het bord, en jullie winnen of verliezen dan ook samen.


Beurtelings trachten jullie de monsters uit het fort te houden, en dat doe je door de monsters te bevechten. Als je daar niet mee bezig bent, zal je jezelf sterker proberen te maken. Naast een heleboel monsters, is er ook een Warlord te verslaan. Die is een pak sterker, en zo is er maar 1 te verslaan in de gemakkelijkste variant. Als jullie de warlord verslaan, winnen jullie het spel.

Het spel bestaat uit 9 bastion tegels die random in het midden van de tafel komen te liggen in een raster van 3 op 3. Aan elke zijde van het raster komt een horde bord, of een monster bord. Elke speler, en ideaal zijn er dat 4, krijgt een helden speelbord dat mooi aansluit op de monster borden. Als je aan de beurt bent, heb je 2 fases te doorlopen : de horde fase en de helden fase. Tijdens de horde fase worden de monsters op het monsterbord bij de actieve speler geactiveerd. Dat heeft als gevolg dat er mogelijk een nieuw monster bij komt op het spelbord, of als het monsterbord al vol ligt met monsters, dat er een activiteit geactiveerd wordt, wat niet zo goed voor de spelers is.Tijdens de helden fase kan de actieve speler zijn held een vakje bewegen over de bastion tegels, en kan hij één van die tegels waar hij stond of naartoe gaat, activeren. De andere mogelijke actie dat de speler kan doen is een aangrenzend monster bevechten. De 8 verschillende helden in het spel hebben elk unieke krachten. Met de ene ben je wat sterker tijdens het vechten, met een andere kan je dobbelstenen herdobbelen, enz ... Elke held begint de strijd met een Call to Arms jeton, dat je gedurende het spel éénmaal kan gebruiken om eender welke Bastion tegel te activeren tijdens je speelbeurt.


De monsters hebben onderaan op de kaart 1 tot 3 effecten afgebeeld. Er zijn start effecten die worden uitgevoerd als het monster in het spel komt, sommige monsters hebben herhalende effecten zolang ze in het spel zijn, of terugkerende effecten die telkens worden uitgevoerd als een bepaalde speler actief wordt, en tot slot nog effecten als het monster verslagen wordt. Deze laatste kan zowel een positief als een een negatief effect hebben, terwijl alle andere negatieve effecten zijn.


Bepaalde monsters kunnen de Grasp of Evil figuurtjes op het speelbord brengen. Als zo een figuurtje op een Bastion tegel staat, mag deze tegel niet meer geactiveerd worden. De Grasp of Evil kan ook op een held terecht komen, zodat die zijn speciale kracht niet meer kan gebruiken. Zodra er 3 van die figuurtjes op de Bastion tegels staan, verliezen de spelers.  Het vechten zelf tegen de monsters is vrij eenvoudig : op hun kaart staan een aantal symbolen in een bepaalde kleur. Via 3 dobbelstenen kan je hen bevechten, en dobbel je dezelfde of meer symbolen als het monster, is deze verslagen. Dobbel je te weinig, kan je artefacten van die kleur afgeven die je kan verzamelen in het Bastion. Er bestaat de kans dat alle helden gewond of gedood worden, ook dan wint het spel van jullie. En om het nog moeilijker te maken, als de stapel met monster kaarten leeg is, verliezen jullie ook.


Als toemaatje hebben we voor jullie ook nog een doosje met alle helden die geverfd zijn, zodat het spel er nog mooier uitziet.

Dit spel werd geschonken door Repos Production en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Last Bastion is te koop bij spelmagazijn.be met 10 % korting voor de leden.

 
Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts