Let's catch the lion

Dit spel doet me denken aan een kinderversie van Stratego. Het is de bedoeling dat je de leeuw van je tegenspeler vangt. Dit spel heeft vele varianten maar deze versie is speciaal voorzien voor kinderen.

Je kan de leeuw van de tegenstander vangen door de blokjes te verplaatsen over het bord. Elk blokje is een dier en heeft zijn eigenschappen. Op elk blokje staat (met bolletjes en pijltjes) aangegeven in welke richting je het blokje mag verplaatsen. Dit maakt het gemakkelijker om te weten wat je wel en niet mag doen. Als je in het gebied van je tegenspeler komt met een blokje, mag je het blokje opwaarderen. Dit doe je door het om te draaien. Het diertje op het blokje groeit op (kuiken wordt een kip) of krijgt een extra tekening (een konijn krijgt een wortel). Een opgewaardeerd dier kan meer richtingen uit bewegen of verder bewegen.

Dit spel oogt heel mooi en is een prima start om kinderen strategisch te laten denken. De diertjes en de kleurtjes geven het spel een mooi extraatje. Het feit dat je blokjes kan opwaarderen en hierdoor meer kan doen, maakt het ook leuker. Neem het zeker eens vast en probeer het eens uit.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is vanaf december te spelen bij het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Ei System
Reacties

Populaire posts