Dragon Market

Bij deze Dragon Market gaan de spelers proberen om bootjes op een rivier te manipuleren om zo bepaalde voorwerpen te verzamelen die ze nodig hebben om een opdrachtenkaart te vervolledigen.


Elke speler start het spel met zijn mannetje op een pier in de hoek van het speelbord, en beurtelings plaatsen zij boten op de rivier. Elke boot neemt 3 vakjes in, en bepaalde boten hebben een stuurman in het middelste vakje. Andere bootjes hebben dan weer een stuurman links of rechts zitten. De 2 lege vakjes in de boot krijgen dan 2 dezelfde grondstoffen. Er zijn zo 20 verschillende soorten grondstoffen in het spel. Elke speler start het spel met een opdrachtenkaart, waarop 4 verschillende soorten grondstoffen staan.


Tijdens een speelbeurt dobbelt de actieve speler met de dobbelstenen om te bepalen hoeveel acties hij mag ondernemen. De speler mag dan nog 1 of 2 geldstukken spenderen om evenveel extra acties uit te voeren. De mogelijke acties zijn :

* Beweeg een boot : je mag een boot zoveel vakjes als mogelijk voorwaarts of achterwaarts verplaatsen. Een boot kan niet zijdelings bewegen.
* Draai een boot : je kan een boot 90 graden draaien rond zijn stuurman, wel doorheen vrije vakjes.
* Beweeg je mannetje : je kan je mannetje vanaf de pier naar een vakje op een boot bewegen, als die plaats leeg is, of als er grondstoffen liggen, of je kan van een leeg bootvakje, naar een ander leeg bootvakje bewegen, of van een boot naar de pier. Je mag je figuurtje niet over een stuurman bewegen. Als je mannetje op een grondstof komt die je nodig hebt, mag je die nemen.

Als je de acties niet opgebruikt hebt, mag je zoveel munten nemen als je acties over hebt. Heb je alle goederen verzameld, ga dan terug naar je pier. Daar trek je een nieuwe opdracht van de stapel. De speler die als eerste 2 opdrachten kan volbrengen, is de winnaar.

Je kan dit spel nog wat uitdagender maken door de geavanceerde opdrachten, die 3 tot 4 types van goederen bevatten, maar ook een bonus. In het begin van het spel trekken de spelers dan 2 kaarten, waar ze er 1 van mogen houden. Bij het volbrengen van de opdracht, komt deze open te liggen en krijgt de speler de bonus die erop staat. Dat kan een eenmalige bonus zijn, of iets dat gedurende de rest van het spel blijft gelden. Die speler mag nu opnieuw 2 kaarten trekken, en er 1 van houden. De speler die als eerste 3 kaarten kan volbrengen, is dan de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Blue Orange en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Dragon Market is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.
Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 -40 minuten

Reacties

Populaire posts