Doctor Who - Time of the Daleks: Friends Expansion (Mickey, Rose, Martha & Donna)

 

De 'Friends' uitbreidingen voor Doctor Who – Time of the Daleks brengen een extra keuze in het spel door middel van de Friends-kaarten. En nee, dit is geen cross-over met de TV-reeks van de populaire New Yorkers, het brengt de vriendenkring van de Doctor nog wat meer in het voetlicht.

In het begin van je beurt kan je nu namelijk in plaats van een Companion te recruteren ervoor kiezen om een Friends-kaart te trekken. Dit zal meestal een positief effect hebben (bvb je Tardis een vak vooruit zetten), maar je kan ook pech hebben (bvb de Doctor naast je verliest een Companion). Er zijn ook effecten die zowel de Doctors als de Daleks beinvloeden. Het zal dan van de omstandigheden afhangen of dit een vloek of een zegen is...

De doos bevat ook 4 nieuwe figuren van gekende reisgenoten: Mickey, Rose, Martha en Donna. Persoonlijk vind ik ze wel iets minder herkenbaar dan de Doctorfiguren, maar dat is niet zo erg. Deze figuren komen ook in het spel door middel van Friends-kaarten en leveren meestal een blijvend effect tot ze verdwijnen of verplaatst worden. Er zijn ook 5 nieuwe Timey Wimey kaarten die inspelen op deze figuren.

Deze Friends-kaarten hebben geen directe impact op het oplossen van dilemma's, ze beinvloeden wel de omstandigheden (progressie, Companions, Sonic Charge fiches). Voor wie wat meer verrassing (en risico) wil is dit een interessante utbreiding, maar als je moet kiezen tussen Friends en extra Doctors zou ik toch eerst voor de Doctors gaan.

Deze uitbreiding is geschonken door GF9 / Battlefront en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 120 min
Leeftijd: vanaf 14 jaar




Reacties

Populaire posts