Mini-games : Thread Count, Honey Moon, Fency Sheep, Hungry Hamsters

NSV heeft van hun mini-games de Engelstalige variant uitgebracht. Bij deze spellen wordt er gedobbeld en iedere speler kan op zijn eigen papiertje zelf beslissen waar hij/zij het resultaat van de dobbelstenen tekent, aankruist of verbindt. NSV heeft op deze hype heel aardig ingespeeld. Ze hebben vier super compacte dobbel en tekenspelletjes op de markt gebracht. De spellen zijn zo compact dat ze in ieders broekzak passen. Ideaal dus om mee te nemen onderweg en tussendoor een spelletje te spelen.

Als je je goed organiseert kan je met 2 potloden, 1 dobbelsteen en enkele blaadjes van elk spel, 4 spellen op tafel toveren. Elk van de spellen is gebaseerd op het zelfde spelprincipe en kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers. Bij elk van de 4 spellen gooit de actieve speler de dobbelsteen en alle spelers tekenen of kruisen op hun speelbordje. En er is voor ieder wat wils, de thema’s zijn vrij gevarieerd. 

In Fency Sheep moeten de spelers hun schapen omheinen. Hoe meer schapen je kan vangen, hoe meer punten dit oplevert. Het resultaat van de dobbelsteen is een type omheining, dit kan variëren tussen een rechte lijn, een L of U vorm en zo verder. Elk speler kiest zelf waar de omheining getekend wordt en hoe men de omheining gaat spiegelen of draaien. Om het extra leuk te maken kleurt iedere speler bij het begin van het spel één schaap in het zwart, vervolgens worden de papieren terug samengenomen, en terug willekeurig verdeeld. Als je het zwarte schaap kan omheinen is dit dubbel zoveel punten waard. Opgepast, zie je dat geen omheining door een bosje laat lopen, dit kost je strafpunten. 

 
Bij Honeymoon is het doel om snoepjes te verzamelen. We bevinden ons op een maanlandschap en in de verschillende kraters zit snoep verstopt. Elke dobbelworp bepaalt hoeveel kruisjes je mag zetten om zo snoep te vergaren. Kruisen mogen enkel in een rechte lijn (horizontaal of verticaal) worden gezet ener moet tussen elke lijn van kruisjes een leeg vak zijn voordat je een nieuwe lijn met kruisjes mag zetten. Tactiek en vooruitdenken zijn zeker nodig in dit spel. Er zijn vijf verschillende soorten snoep, des te meer je van een snoepsoort verzameld des te meer punten. Elke augurk levert je strafpunten op. 

Hungry Hamsters is persoonlijk mijn favoriet, hier ga je proberen om de verschillende kamers te vullen en zo veel mogelijk eikels en paddenstoelen aan te kruisen. Iedereen start in de zelfde startkamer. Je mag pas naar een volgende kamer als er een kruis aan de ingang tussen de twee kamers staat. Het spel kan zeer snel eindigen, want zodra een speler in een vierde kamer kruisjes begint te zetten wordt de eindtimer in gang gezet, en het spel kan dan wel na 3 dobbelbeurten volledig over zijn. Enkel de volledig gevulde kamers leveren punten op. De verzamelde eikels en paddenstoelen leveren extra punten op.


En last but not least: Thread Count, dit spel is een beetje anders. Hier is het de bedoeling dat je garen afrolt en zo bij de kat geraakt. Onderweg is het de bedoeling om zoveel mogelijk voorwerpen te verzamelen, maar je probeert best breekbare spullen en blokkades te vermijden. Alvorens je begint te spelen moet elke speler een extra obstakels aanduiden. Zodra dit gebeurd is worden de papiertjes terug verzameld en blind terug onder de spelers verdeeld. De extra obstakels zijn strafpunten. Diegene die bij de poot van de kat geraakt krijgt extra punten en eindigt zo ook het spel voor zichzelf. De andere mogen nog blijven doorspelen tot ze niet meer kunnen verder tekenen. De moeilijkheid in dit spel zit hem in het feit dat je de lijn van het garen slechts één keer per zet mag buigen om af te wijken naar een nieuw pad.

Wij hebben ze alvast alle vier kunnen testen en ik was aangenaam verrast door de leuke twist in de spellen. Het gaat ook supersnel zodat we niet enkel de vier spellen geprobeerd hebben maar ook steeds de achterkant van het blad wat toch telkens weer voor een extra speldimensie en afwisseling zorgt. 

 

Deze spellen werden geschonken door NSV en zijn weldra bij Het Geel Pionneke te spelen.


Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur: 5 minuten
Aantal spelers : 2 - 6 spelers



Reacties

Populaire posts