Dwar7s Spring + Enchanted Forest


Sommigen zal het misschien al zijn opgevallen. Deze maand presenteren we veel spellen met dwergen in de hoofdrol. Het laatste spel met dwergen in de hoofdrol dat we deze maand aan jullie voorstellen is Dwar7s Spring. En omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen, doen we er gelijk de uitbreiding Enchanted Forest bij. 

Op het eerste oog lijkt Dwar7s Spring een eenvoudig spel. Dit komt mede door de illustraties die gebruikt zijn en vriendelijk en jeugdig ogen. Maar zoals wel vaker het geval is, bedriegt de schijn ook hier. De gebruikte mechanismes in het spel zijn zeker niet eenvoudig van aard en zal menig speler dan ook met de oren doen klapperen. 


Het spel omvat vier ronden. Elke ronde is weer onderverdeeld in vier fasen. De fasen zijn:

  1. Dwergen keren terug naar het kasteel
  2. De draken gaan rusten
  3. Produceren van grondstoffen
  4. Acties uitvoeren
De eerste fase is niets anders dan de dwergen van het speelveld terughalen en terugplaatsen op het eigen kasteel. In de tweede fase worden de uitputtingstokens van de draken van een speler gehaald, zodat de draken weer fris en fruitig de strijd kunnen aangaan. 

Gedurende de derde fase wordt gekeken welke grondstoffen de spelers produceren. Dit doen zij door te kijken op hun spelersbord. De nederzettingen die inmiddels zijn gebouwd, leveren grondstoffen op. Welke grondstoffen dat zijn, wordt zichtbaar nadat de nederzettingen op het speelveld zijn gebouwd. 

De vierde fase, de actiefase, is het meest uitgebreid. Spelers kunnen maar liefst acht verschillende acties uitvoeren. Twee van die acties zijn gratis, voor de overige zes dienen dwergen te worden ingezet. De mogelijke acties zijn:
  • Een nederzetting bouwen
  • Jouw fort bouwen
  • Ontdekken
  • Een fee oproepen
  • Een commando aan een draak geven
  • Een doel vervullen
  • Je draken trainen (gratis)
  • Een feeënkaart spelen (gratis)
Helaas hebben we te weinig ruimte om alle acties hier uitgebreid te beschrijven. Zoals eerder al aangeven oogt Dwarf7s Spring als een eenvoudig spel, maar is het dat niet. Toch denken wij dat het geschikt is voor familiespelers die toe zijn aan iets ingewikkelders. Na een paar beurten zullen ook zij het spel begrijpen en zien hoe vernuftig de verschillende acties in elkaar grijpen. Ook spelers die van interactie houden, komen bij dit spel aan hun trekken, want er gebeurd altijd wel iets op het bord. 

De Enchanted Forest uitbreiding brengt de speler nieuwe monsters, nieuwe gebouwen en nieuwe personen die je komen helpen. Zo kan de alchemist een grondstof die je verzamelt veranderen in een grondstof die je op dat moment beter kunt gebruiken. De gebouwen zorgen ervoor dat je een dubbele hoeveelheid grondstoffen kunt verzamelen. Al met al een uitbreiding die meer dan de moeite waard is. 


Dwar7s Spring en de uitbreiding Echanted Forest zijn geschonken door Vesuvius Media en binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke


Reacties

Populaire posts