Hoarders

Tijdens deze corona crisis wordt er veel gesproken over lokaal kopen of Belgische spullen te kopen. Dit spel past hier perfect in. Dit spel van Belgische makelij is een echte aanrader.

Het doel van het spel is om 5 identieke noten te verzamelen. Er zijn verschillende soorten, dus dit lijkt gemakkelijker dan gezegd. Elke persoon heeft 5 dieren op hand. Elk dier heeft zijn eigen kenmerk. De eekhoorn geeft je de mogelijkheid om een kaart te trekken van de notenstapel. De wasbeer laat je een kaart stelen bij een andere speler, maar de hamster voorkomt dit dan weer. De marmot laat je een vorige actie opnieuw uitvoeren en de bever is een heel speciaal dier. Als je als enige speler de bever hebt, mag je drie kaarten trekken van de notenstapel en anders mag elke speler met een bever kaart één kaart trekken.

Elke ronde mag je 2 kaarten blind voor je leggen en deze kaarten zal je spelen doorheen de ronde. Normaal om de beurt, tenzij een speciale actie ervoor zorgt dat je de kaart vroeger moet omdraaien.

Dit spel is geschikt vanaf acht jaar, maar toch was het een enorm succes bij onze bengels van 4 en 6. Na een eerste keer samen spelen, speelden ze dit nadien spel zelfs nog 2 keer alleen. Ze waren enorm enthousiast. Speel het dus zeker ook zelf eens en ik ben er bijna zeker van dat je verkocht bent. (

Aantal spelers: 3-6
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is geschonken door Flatlined Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts