The Stars Align

Draai je ogen naar de nachtelijke hemel en wees de eerste speler die vijf vallende sterren spot voor de overwinning. The Stars Align is een spel voor twee spelers waarin patronen van sterren op het
7 x 7 nachthemelraster geplaatst en gemanipuleerd worden.

Het spel speelt zich in beginsel af in de schemering. Vervolgens plaatsen de spelers hun sterren op de map. Na zonsondergang komt de nachtfase. Er verschijnen meer sterren en de sterren die al aanwezig zijn, beginnen te fonkelen. Wanneer er een groep sterren op één lijn komt, schieten ze langs de hemel en verdwijnen ze.

The Stars Align is een combinatie van rasterplaatsing en patroonmanipulatie. In de schemerfase trekt iedere speler een kaart en bepaald waar hij zijn sterren op het raster plaatst zodat het juiste figuur gemaakt kan worden dat afgebeeld staat op zijn sterrenbeeldkaart.
Er wordt overgaan naar de nachtfase als niemand meer sterren kan plaatsen.
Wanneer de nachtfase begint veranderen de plaatsingsregels. Vanaf dat moment is het mogelijk om sterren te laten overlappen. Overlappende sterren draaien naar hun andere kant, zodat de spelers het spel kunnen gaan manipuleren. Dit is ook het moment dat er punten gescoord kunnen worden. Slaag je erin om zeven sterren op een rij te creëren, dan krijg je hiervoor één punt. De eerste speler die vijf punten heeft behaald, wint het spel.

Aantal spelers: 2
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 25 minuten

Dit spel is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Breaking Games

Reacties

Populaire posts