Daedalus' Maze - The Spinning Labyrint Game

Daedalus’ Maze is een spel, waarbij het spelbord gedurende het spel continue veranderd. Het bord toont namelijk een cirkelvormig doolhof dat iedere ronde radicaal veranderd doordat de spelers het bord draaien.


De spelers gaan op zoek naar een in het doolhof verborgen schat. Als de schat is gevonden, dient men uit het doolhof te ontsnappen. Om de missie te laten slagen, kunnen de spelers de hulp inroepen van maar liefst zes soldaten. Deze kunnen ze aansturen met behulp van kaarten. De overige spelers nemen vervolgens dezelfde stappen als die de speler die aan de beurt was heeft genomen. Als laatste wordt het doolhof een slag gedraaid waardoor het spelveld aanzienlijk veranderd.


Nu wordt de volgende speler de startspeler, en alles begint weer van voren af aan. Als een speler de schatkamer heeft weten te bereiken, dan dient hij de uitgang van het doolhof te vinden. Maar hij dient wel goed uit te kijken, want de andere spelers doen natuurlijk niets liever dan de schat stelen van degene die hem bij zich heeft. De speler die het doolhof met de schat weet te verlaten wint het spel.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is geschonken door Verdes Innovations S.A. en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts