Ei Noon

Als één van de leerlingen van de paashaas wil je jezelf bewijzen tegenover je leermeerster door meer eieren te verzamelen dan je concurrenten doen.

Aan het begin van het spel, wordt de nestkaart in het midden van de tafel gelegd. Vervolgens worden er willekeurig twee kippen en evenveel konijnen als er spelers zijn aan de rand van de nestkaart geplaatst. Leg de bijpassende konijnenkaarten op de tafel naast de houten konijnen.

Iedere speler ontvangt een trackkaart en onthult deze tegelijk met de andere spelers. Iedere kaart toont een aantal konijnenpootjes en een aantal gekleurde kippenpootjes. Hierna gaat elke speler racen om zijn konijnenkaart te pakken.

Op het moment dat iedere speler een kaart heeft, dan telt de actieve speler het aantal stappen voor iedere kip en schuift de kip rond de nestkaart. De spelers schuiven hun konijn op overeenkomstig het aantal pootjes op de kaart. Als een konijn aan een zijde van het nest eindigt, dat niet bewaakt wordt door een kip, dan kan het konijn een ei pakken. De speler met de meeste eieren aan het einde van het spel, wint.

Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is geschonken door Igel Spiele en vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts