Red Dragon


Red Dragon is een kaartspel volgens het klassieke principe van slagen halen. Het deck omvat 60 kaarten, opgedeeld in 4 kleuren met waardes 0 tot 14. De regels zijn simpel: de startspeler speelt een kaart, de volgende speler moet volgen als hij kan. Indien hij dat niet kan mag hij een kaart naar keuze spelen, er is geen troef. De slag gaat naar de speler die de hoogste kaart in de uitgekomen kleur speelde. Elke slag brengt punten op, maar de rode drakenkaarten leveren strafpunten op volgens hun waarde (met uitzondering van kaart 11 die maar liefst 26 strafpunten waard is). Op het einde van een ronde worden de scores genoteerd. Handigheidje: de som van alle scores zou nul moeten zijn. Er worden zoveel rondes gespeeld als er spelers zijn. Wie dan de hoogste score heeft, wint.

Nog enkele bijzonderheden: elke ronde begint met een gedeeltelijke drafting waarbij alle spelers een aantal kaarten uit de hand op tafel leggen, waarna ze 1 na 1 terug gekozen worden. Verder zijn er nog bonuspunten voor wie geen enkele slag haalt, en wie erin slaagt om alle slagen in een ronde te halen wint onmiddellijk het spel.


Red Dragon kan kort samengevat worden als hartenjagen in een oosters jasje. De drafting fase brengt wel wat animo in het spel. Niet alleen kan je je hand verbeteren (of verslechteren), je krijgt meteen een indruk van de kaartverdeling, zodat je hier kan op inspelen. Het minimum is 3 spelers, maar 20 kaarten op hand houden is niet zo evident, laat staan overzichtelijk. Als je voor dit spel kiest, dan liefst met meer spelers.

Dit spel werd geschonken door A-Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers: 3 - 6
Speelduur: 30 min
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts