Cosmos 20-07-1969



20 juli 1969. In het collectieve geheugen gegrift waarbij we automatisch denken ‘That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind’. Op die dage zette immers de eerste (en tweede) mens een voet op de maan. Een mooie ondertitel ook voor een educatief kosmisch reisspelletje: Cosmos 20 07 1969.

Het kleine doosje bevat kaarten met planeten of sterrengroepen, telkens met hun eigenschappen (diameter, massa, …). Het spel bevat meerdere spelvarianten binnen twee mogelijke spelomgevingen: het zonnestelsel of het (uitgebreidere) sterrenstelsel, telkens met een eigen doel: zo moet je als eerste op de zon (zonnestelsel) dan wel de maan (sterrenstelsel) geraken. Door te dobbelen kan je je pion verplaatsen.


De dobbelsteen geeft aan in welke richting je moet verplaatsen, of biedt je de kans de pion die al het verst gevorderd is ‘uit te dagen’ door je kennis van de desbetreffende ruimte-elementen te etaleren en na een succesvolle afronding hiervan van plaats te wisselen en zo een grote sprong in de juiste richting te zetten !

Dit spel werd geschonken door Creativemente en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 15 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts