Alien : perfect organism

Alien (en Aliens) is en blijft voor mij de beste sciencefiction film die ooit gemaakt werd. Vandaar dat ik ook met vrolijk handgeklap dit spel in ontvangst mocht nemen van onze Spaanse vrienden bij Gen-X Games.


Jij mag in dit spel de rol aannemen van de opper alien zelf : de Queen Alien. Het is nu aan jou om het grootste nest te bouwen en alle andere koninginnen uit te roeien. Stuur jou koningin en afstammelingen erop uit om de anderen hun nesten aan te vallen, maar probeer Newt en Ripley te vermijden. De koningin die als laatste overblijft is de winnaar van het spel.


Om je nest uit te breiden maak je gebruik van tunnels waar je eieren kunt leggen, tenminste als ze genoeg ruimte hebben. Als er een Facehugger kaart gespeeld wordt, zal er een ei zich ontwikkelen tot een Facehugger. Vind deze een slachtoffer, kan de Facehugger zich ontwikkelen tot een Xenomorph. Met behulp van 2 Xenomorphs en een uitbreidingskaart kunnen de spelers hun nest snel uitbreiden.


Tijdens een speelbeurt kan de speler :
- Een kaart trekken van de Aliens kaartenstapel, waarin tunnels, eieren, facehuggers, xenomorphs en uitbreidingen zitten.
- Alien kaarten spelen in hun speelveld, dat het nest moet voorstellen.
- Kaarten afleggen.
- De koningin of Xenomorphs uitsturen om andere nesten of de Colony aan te vallen.





Als een speler Newt in de trekstapel tegen komt, moet deze speler die kaart bij houden totdat een andere speler een Newt kaart trekt. Als op een bepaald moment een speler de 'Furious Ripley' kaart trekt, valt Ripley de speler aan die de Newt kaart heeft. Telkens een speler een Ripley kaart trekt, wordt Ripley sterker en zal zij meer schade kunnen aanrichten bij komende gevechten. Een speler is gewonnen als hij de enige overblijvende koningin heeft, of als hij 2 expansiekaarten in zijn nest heeft.

Dit spel werd geschonken door Gen-X Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 20 - 35 minuten

Reacties

Populaire posts