The Ring of the Nibelung

Ring of the Nibelung is een snel en gemakkelijk te leren kaartspel gebaseerd op Noorse mythen en de opera van Wagner. Siegfried, Brunhilde de valkyrie, Fafner de Draak en zelfs de goden van Walhalla zullen de strijd aangaan!

Spelers proberen Alberich's Ring te bemachtigen. Maar helaas komt de Ring met een vreselijke vloek die iedereen vernietigt die hem te lang draagt!

Tijdens jouw beurt neem je een personage uit Midgard of uit je hand en dan leg je hem in jouw persoonlijke Grote Zaal. Een grote zaal kan maximaal zes personages bevatten. Helden en schurken kunnen elkaar doden of zelfs verliefd worden, waardoor de manier waarop de Grote Zalen eruitzien enorm verandert. Elk personage heeft ook een "Ring" -waarde waarmee je de machtige Ring kunt overnemen van degene die hem nu draagt.

Met de Ring kun je schatten meenemen. Schatkaarten geven je overwinningspunten of, nog beter, oude artefacten met geweldige krachten. Maar let op! Als de vloek je raakt, verlies je een schat en sterft één van je eigen personages. Je kunt de ring echter wel opgeven voordat dit gebeurt.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is geschonken door Gen-X Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts