Turbo G.E.M.

Turbo G.E.M. of wie is de beste edelsteen verzamelaar?

In dit spel bezit je een ruimteschip. In de ruimte bevindt zich je moederschip en ook drie planeten. Elk bemanningslid van het moederschip zou graag de beste edelsteen verzamelaar worden, ook jij. Dit doe je door een aantal punten te verzamelen. Het aantal punten hangt af van hoe moeilijk je het spel wil maken. Het moederschip zweeft boven de tafel met 4 stralen als poten. Je begint je spel aan één van de poten.

Elke speler krijgt 3 missie kaarten, op deze missie kaart staan een aantal edelstenen en een aantal punten die je met deze edelstenen kan verdienen. Om de beurt mag je met een pompje lucht blazen naar je ruimteschip. Alles wat je raakt doorheen je reis, heeft effect op jou. Je mag 2 keer bewegen per beurt, behalve als je een planeet of het moederschip raakt. Als je een astroïde raakt, moet je de actie uitvoeren die op de astroïde staat, raak je een planeet, mag je tot 4 edelstenen in je ruimteschip laden. Deze kan je dan naar het moederschip brengen. Als je de straal (poot) van het moederschip raakt, mag je één of meerdere missie kaarten met bijhorende edelstenen wisselen tegen punten. Indien je het spel nog moeilijker wil maken, dan kan je de extra uitbreidingen toevoegen waarbij je bijvoorbeeld je schip kan upgraden.

Dit spel is een aanrader voor kinderen maar als ze te jong zijn, is het moeilijker om de pomp gecontroleerd te gebruiken. Het vergt toch een beetje handigheid om juist genoeg lucht te blazen tegen je ruimteschip zodat het tegen het juiste object vliegt.

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 50 minuten

Dit spel is geschonken door Desyllas Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts