Caracho

In Caracho draait het om een dosis geluk, wat bluf en een beetje tactiek. Als je die drie bestanddelen combineert heb je een grote kans om als winnaar uit de bus te komen. (Of uit één van de vier overige auto's :) ).
Om te beginnen kiest iedere speler twee doelkaarten. Hierop staat vermeld op welke positie de desbetreffende auto uit moet zien te komen. Als je hier op het einde in slaagt, krijg je de bijbehorende punten toegekend. Degene met de meeste punten aan het einde van het spel, die wint.

Als iedereen een keuze heeft gemaakt, gaat de race van start. De startspeler werpt drie dobbelstenen en kiest er hier twee van uit. Hij of zij bekijkt de symbolen en legt de gekozen dobbelstenen bij twee verschillende auto's. Wanneer er twee gelijke symbolen bij een voertuig gelegd zijn, dan mag deze het gaspedaal indrukken. Het aantal plaatsen dat een voertuig naar voren mag gaan is afhankelijk van zijn positie in het veld. Is het je gelukt om meerdere voertuigen te voorzien van twee gelijke symbolen dan rijden beide auto's naar voren. Indien je onverhoopt in het slijk belandt, dan moeten er minstens drie gelijke symbolen gelegd worden, wil je hier weer uit komen.

Het spel eindit als er vier voertuigen over de finishlijn gekomen zijn. Nu maar hopen dat jouw geheime voertuig op de juiste positie aangekomen is.

Dit spel is uitermate geschikt voor  de gelegenheidspeler. Het is snel aan te leren en ziet er leuk uit. Succes verzekerd! Maar ook de veelspler zal zeker niet met tegenzin aanschuiven om een spelletje Caracho te spelen.


Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Moses Verlag

Reacties

Populaire posts