Opale


Welkom in de onderzeese wereld. Hier heeft de kwaadaardige heks Azura de gigantische draak, de bewaker van het koninkrijk Atlea, met behulp van de Opaal in steen gevangen. Zonder bescherming staat het koninkrijk op punt van oorlog. De opstandelingen zijn moeilijk af te weren door de bewakers en afgezanten van Atlea. Als discipel van de gigantische draak moet je het conflict aangaan om Azura te wekken.

Het is een snel en verslavend spel voor twee personen. Alleen door op het juiste moment je kaarten uit te spelen, kun je meer punten weten te scoren. Op die manier kun je het lot van het koninkrijk Atlea veranderen.

Iedere speler start met vijf handkaarten. In zijn of haar beurt speelt de speler één of meerdere van zijn handkaarten uit in één van de daarvoor beschikbare velden op het bord. Hij mag enkel meerdere kaarten tegelijk spelen als deze een zelfde symbool hebben. Vervolgens bekijkt de speler welke actie hij door de gespeelde kaart mag uitvoeren. De pijlen op het bord geven de juiste richting van de actie aan. Het kan ook zijn dat de actie nog niet uitgevoerd mag worden, omdat het aantal gevraagde kaarten om de actie te mogen doen nog niet bereikt is. Indien mogelijk proberen de spelers kaarten te bemachtigen met de meeste punten.
Aan het einde van het spel worden de punten geteld, degene met de meeste punten wint.

Opale is de nieuwe editie van Dragonheart, met twee varianten toegevoegd door de ontwerper. Het ziet er leuk uit en het is beschikbaar in een niet al te grote doos, zodat Opale gemakkelijk op te bergen is tussen de vele andere spellen die de moeite van het spelen waard zijn.

Aantal spelers: 2
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Runes Editions

Reacties

Populaire posts