Hungry Shark


Hungry Shark, een leuk telspel over vissen. Je maakt drie stapels met kaarten. Elke ronde draai je van elke stapel één kaart om. Je telt alle vissen op de kaart en diegene die het als eerst juist heeft, krijgt de kaarten. Indien je fout zegt, moet je een kaart afgeven aan de winnaar. Diegene met de meeste kaarten op het einde van het spel (als alle kaarten op zijn) wint.

De gemakkelijkste variant is vrij simpel. Je telt alle vissen (enkel vissen, geen haaien en octopussen) op alle kaarten. De extra moeilijkheid daarna, zit in de haaien en de vissen. De haaien eten vissen op en de octopussen beschermen de vissen tegen de haaien. De moeilijkste variant geeft wel wat extra uitdaging, op de middelste kaarten staan nog bubbels met een extra kenmerk. Het kan zijn dat je enkel één vissoort moet tellen of net alle andere soorten. Een andere mogelijkheid is de kleur te zeggen met de meeste of de minste vissen.

Voor onze kindjes was dit spel erg leuk, al hebben we de regels een beetje aangepast omdat de jongste nog niet zo snel kan tellen. Maar zelfs met de aangepaste regels was het enorm leuk. De jongste oefende het snel tellen, de oudste kreeg dan de moeilijkste variant en telde er lustig op los. Probeer dus zeker dit spel ook eens uit, veel plezier.

Aantal spelers: 2-8
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 10 minuten

Dit spel is geschonken door Atomo Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts