Honey


Een kleurrijke doos met schattige bijtjes, waarin al even kleurrijke bloemen verscholen zitten, spreekt onze jongste spelertjes altijd aan. Nog indrukwekkender wordt het als de bloemen, eens opgebouwd, verrijzen tot een zeshoekig 3D bloemenveld.

De spelers proberen zoveel mogelijk nectar uit de bloemen te verzamelen, en deze om te zetten tot honing. Iedere speler probeert zijn honingpot te vullen: de snelste speler wint ! Hou het bloemenveld dus goed in de gaten, niet elke bloem levert evenveel nectar op !


De achttien bloemen (drie van elke kleur) worden willekeurig over het veld verdeeld, en het bijentoken wordt op het omringende bijenspoor geplaatst. In elke bloemstengel wordt een nectartoken gelegd. Doorheen het spel worden meer nectarkorrels over de bloemen verdeeld.

Een beurt bestaat uit twee dobbelworpen: de gestipte dobbelsteen geeft aan hoeveel vakjes het bijentoken kloksgewijs mag verplaatsen. In elke bloem die rechtlijnig verbonden is met het vakje waarop de bij landt, dropt de bij een extra nectartoken.

Daarna is het tijd om te oogsten: de tweede worp met de gekleurde dobbelsteen verwijst naar de kleur van bloem waarvan je de nectar mag gaan oogsten. Enkel de kleur moet kloppen, de bloem moet niet met het bijentoken verbonden zijn.
 

Onthoud dus goed hoeveel nectar elke bloem bevat ! Of, spits je oren en probeer wanneer de bij nectar dropt goed te luisteren of de token in een lege bloem landt, of bovenop andere tokens valt.

Honey is een gemakkelijk op te bouwen memoryspel met eenvoudige regels en een leuk uitgewerkt concept. Iedereen kan op zijn niveau meespelen : de oudere kinderen door de waardevolle bloemen te memoriseren, de jongere kinderen door goed naar de vallende nectartokens te luisteren.

Samen met het mooie artwork en uitnodigende bloemenperk, staat niets Honey in de weg om regelmatig op onze tafels te belanden !


Dit spel werd geschonken door Pegasus spiele en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Speelduur: 15 tot 25 minuten


Reacties

Populaire posts