Piggy pearls


Een spel dat alleen al voor de prachtige miniatuurbiggetjes de moeite waard is: Piggy Pearls. Een zoekspel voor onze jongste leden, met eenvoudige spelregels, maar veel spelplezier ! Laat jullie niet tegenhouden door het bijgesloten regelboekje, dat gericht is op de Oost-Europese markt en waarin zowel Nederlands als Engels ontbreken. We leggen het spel met plezier voor jullie uit. Moeder Varken heeft haar kleurrijke kralensnoer in de modder laten vallen, waardoor alle parels zoek zijn. Aan de biggetjes om ze zo snel mogelijk terug te vinden !
  

Elke speler krijgt een miniatuurbiggetje en schaaltje in de overeenkomstige kleur. Drie 'kralenkaarten' worden open op tafel gelegd: deze bevatten een aantal kralen in verschillende kleuren (rood, geel, blauw, groen) en geven aan welke kralen de biggen moeten terugzoeken in de 'modder'. De ronde modderfiches worden gedekt in het midden van de tafel gelegd en vormen het strijdtoneel. Elke modderfiche bevat nul, een of twee kralen (witte kralen fungeren als joker en kunnen voor elke andere kleur gebruikt worden). 

Alle biggen doorzoeken samen om ter snelste de modderhoop en bewaren de gevonden kralen in hun schaaltje. Probeer snel te zijn, want de eerste speler die alle kralen van een kaart gevonden heeft plaatst zijn varken op deze kaart, en roept 'Snuit Eruit' ! De andere spelers moeten onmiddellijk stoppen met zoeken. Vervolgens checken de spelers samen of het snelste varken de kralen van de kaart correct verzameld heeft. Zo ja, dan krijgt deze speler de kralenkaart, die het erop afgebeelde aantal punten waard is. 


Maar haast en spoed is zelden goed, want klopt het kralensnoer van de snelste speler niet ? Dan moet hij een eventueel eerder gescoorde kralenkaart inleveren. De winnaar van elke ronde levert na het incasseren van de punten alle modderfiches terug in bij de modderhoop. Elke andere speler mag één gevonden kralenfiche in zijn schaaltje laten liggen bij de start van de volgende ronde. De kralenkaarten worden aangevuld tot drie en de zoektocht start opnieuw. Het spel gaat door tot alle kralenkaarten en bijhorende punten verdeeld zijn. De speler met de meeste punten wint dit beestig leuke snelle zoekspel !


Dit spel werd geschonken door Paitnik en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 4

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Speelduur: 20 minuten

Reacties

Populaire posts