Kobito


Bij dit spel wordt een hele prangende vraag gesteld: waar staat de pot met goud? Aan het einde van de regenboog natuurlijk! De spelers krijgen de taak om zo veel mogelijk potten met goud te verzamelen. Om dit te realiseren maken ze samen regenbogen. De speler die er in slaagt een regenboog te completeren, ontvangt de pot met goud. Let er wel op dat de waardes van de potten verschillen. Hoe moelijker de regenboog te volbrengen is, hoe waardevoller de pot met goud is.


Om te beginnen worden er drie goudkaarten omgedraaid, waaraan de regenbogen gelegd moeten worden. Naast iedere pot wordt een regenboogkaart gelegd. Deze vormt het begin van de regenboog. Er moeten vervolgens een kaart aangelegd worden, welke telkens één waarde hoger of lager is. Iedere speler ontvangt vijf handkaarten. Iedere beurt zijn de spelers verplicht om tenminste één handkaart te spelen, plus één kaart voor iedere regenboog in je privé collectie, oftewel je eigen atelier. Indien een speler er niet in slaagt om een passende kaart te spelen aan een van de gouden potten, kan hij er voor kiezen om een eigen regenboog te maken in zijn atelier. Het nadeel hiervan is dat hij iedere volgende beurt één handkaart moet spelen, plus zoveel kaarten als hij regenbogen gestart is in zijn atelier. Lukt dit een speler niet, dan legt hij verplicht een kaart af. Deze zijn drie strafpunten per kaart waard aan het einde van het spel. 


Maar er zijn ook trucjes om toch een kaart te kunnen spelen. Zo is er bijvoorbeeld een jokerkaart die elk getal aan kan nemen. Daarnaast zijn er nog een aantal vervangkaarten in het spel. Hiermee is het toegestaan om eenzelfde getal te spelen, dat al voorkomt in de regenboog. Let op, dit mag alleen een getal zijn aan één van de uiteindes van de regenboog. Als je een regenboog volbracht hebt, neem je de pot met goud in je bezit. Het spel is afgelopen als er geen drie potten met goud meer aangevuld kunnen worden. Er wordt dan nog één pot afgemaakt. De spelers tellen de waardes op de gewonnen potten en trekken hier de strafpunten van de verloren kaarten vanaf. De speler met de meeste punten wint het spel. Hij weet dan voor eens en altijd waar hij de pot met goud kan vinden!

Kobito is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Jolly Dutch Productions en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20-30 minuten

Reacties

Populaire posts