Dreadful Circus

De titel van dit spel geeft aan om over een jammerlijk circus te gaan, maar gelukkig is het spel dit niet. Je moet wel fan zijn van biedspelletjes, en deze heeft zelfs een leuke variant. Er komt zowel strategie als bluffen aan te pas, maar het best kan je Dreadful Circus omschrijven als een party spel tot 8 spelers.


De spelers gaan setjes van kaarten proberen te verzamelen, samen met tokens, waarvoor ze op het einde van het spel punten scoren. Elke speler start met 8 handkaarten en een geldbedrag dat achter hun eigen schermpje verborgen liggen. Iedereen mag nu 1 kaart van deze 8 open op de tafel voor zijn scherm leggen. Welke kaart je kiest kan al een indicatie voor de anderen zijn wat je graag gaat verzamelen. Uit de handkaarten kiest de startspeler of verkoper een kaart om aan de andere spelers te verkopen.

De andere spelers mogen nu in het geheim geldstukken of tokens in hun eigen koffer steken. Dit is het bedrag dat ze willen bieden voor de kaart die de verkoper te koop heeft liggen. De verkoper mag dan in een kist naar keuze kijken en heeft dan 2 opties : oftewel aanvaard hij het bod, en krijgt hij alles wat in de kist zit, en gaat de kaart naar de koper. Oftewel aanvaard hij het bod niet, en gaat de kist terug. Eenmaal een bod geweigerd mag je die kist nadien niet meer kiezen. Door te bluffen of verkeerd in te schatten kan je dus eindigen met een bod dat een pak minder is.

Naarmate het spel verder gaat, zal het duidelijker worden wat elke speler aan het verzamelen is. Daardoor weet je welke kaarten je nog op hand hebt van meeste waarde zijn voor hen. Aan u nu de keuze om proberen daarvoor een hoog bod te ontvangen, of speel je die kaart net niet zodat ze hun setje niet kunnen maken ? Het is zelfs toegelaten om geen enkele bieding te aanvaarden en de kaart op de aflegstapel te leggen.

Het spelmechanisme lijkt eenvoudig op het eerste zicht. Dat maakt dit een vlot en plezierig spelletje dat je wel op een half uurtje kunt spelen. Grafisch is alles mooi in thema.

Dit spel werd met korting geschonken door Portal Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 4 - 8
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts