Kraqua

Kraqua neemt je mee naar de avontuurlijke dieptes van de oceaan. Dit spel van Moses Verlag is een coöperatief familiespel, waarbij de spelers als opdracht krijgen om 3 vissen veilig naar hun eindbestemming te brengen.

Tegelijkertijd moeten de spelers ook opletten dat hun kostbare edelstenen die ze onderweg verzamelen, niet gestolen worden door het gemene monster Kraken dat diep in de oceaan woont. Zijn tentakels graaien altijd wel iets mee.

Maar de grootste eye-catcher en uniek element in dit spel is het vouwbaar spelbord. Het spel start met de linkerkant van het spelbord dichtgeklapt, de rechterkant ligt open. Geleidelijk aan zal het spoor waar de vissen over moeten zwemmen zichtbaar worden. De 3 vissen worden in willekeurige volgorde op de startplaats gezet, en we kunnen van start gaan.

De spelers nemen beurtelings een riftegel en plaatst deze links of rechts langs de weg die de vissen moeten afzwemmen. Daardoor zal de weg op de meeste plaatsen beschermd zijn met koraal. Jammer genoeg zijn er hier en daar nog wat gaten in het koraal. Als een vis daarop komt, staat hij niet beschermd tegen Kraken.

Elke riftegel die de speler plaatst, heeft een symbool zoals een zeepaardje, een kwal, een schildpad enz. Na het plaatsen van de tegel, mag die speler een vis verder plaatsen naar het eerste vrije vakje met hetzelfde symbool. Komt de vis daarbij op een plaats met aan beide kanten koraal, is er geen probleem, maar in het andere geval zal er gedobbeld moeten worden. De kleur van de dobbelsteen zal bepalen welke edelsteen Kraken komt stelen.

Bij de start hebben de spelers gelukkig nog geen edelstenen. Op plaatsen waar een haai symbool staat, krijg je er een edelsteen bij, en komt die op je schatkist te liggen. De opdracht van de spelers bestaat niet alleen in het thuis brengen van de vissen, maar ook uit het vullen van de opdrachtkaart. Daarop staan een bepaald aantal edelstenen in bepaalde kleuren afgebeeld. Eenmaal de opdrachtkaart vol ligt met de juiste edelstenen, en de vissen zijn thuis, hebben jullie het spel goed ten einde gebracht.

Op bepaalde plaatsen op het parcours liggen poortjes, waarop aangegeven staat in welke volgorde de vissen erdoor moeten zwemmen. Eenmaal alle 3 de vissen erdoor zijn, gaat dat poortje weg, en daaronder staat afgebeeld hoe je het spelbord moet vouwen om verder te spelen. Erg uniek en ook spannend om het vervolg van je weg te ontdekken. Gelukkig krijgen de spelers nog schelpen die ze kunnen inzetten om hun te helpen, en heeft elke speler een bepaalde eigenschap die ze in dit teamspel zeker kunnen gebruiken. Artwork krijgt hier een 10/10.

Dit spel is geschonken door Moses Verlag en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts