Tree Hotel

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen hotel te runnen? Dan is dit je kans. Je bent eigenaar, bedrijfsleider en gastheer/gastvrouw in één. En je hebt niet zomaar gasten, ne, het zijn zeer speciale gasten. Sommigen weten je hotel feilloos te vinden, voor andere gasten zul je meer moeite moeten doen. En de locatie is ook nog eens spectaculair. Je ontvangt hen namelijk in een heus boomhotel.
Het doel van het spel is om als eerste ervoor te zorgen dat je drie dierenpaartjes onderdak verschaft hebt in je hotel.
Hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Iedere speler ontvangt om te beginnen een boomhotel en legt deze open voor zich neer. De speelkaarten worden geschud en als verdekte stapel in het midden van de tafel gelegd. De actieve speler neemt de bovenste kaart van de stapel speelkaarten. Zo lang hij aan de beurt is, mag de speler de volgende kaart opendraaien als deze meer naar zijn zin is. Er zijn vervolgens diverse mogelijkheden: 
  • Het opengedraaide dier past keurig in één van de kamers in je hotel. Je neemt de kaart en plaats deze op het overeenkomstige dier in je verblijf. Hiermee eindigt je beurt.
  • Je draait een dier om dat niet in je hotel mag verblijven. Je legt de kaart gedekt naast je boom en speelt verder. 
  • Je trekt een kaart met een bes erop. Je neemt deze kaart en legt deze open langs je boom. Je mag verder spelen.
  • Je trekt een wasbeer. Je verliest je hele bessenvoorraad.  Daar gaat je lokmiddel om de moeilijk bereikbare gasten binnen te lokken.
  • Je trekt een kaart met daarop een bruine beer. Je moet bij een speler naar keuze, een eenzaam dier uit de boom halen. (Dit dier mag dus nog geen paartje vormen).  Zonder pardon verorberd hij deze als ontbijt. 
  • Als je twee bessenkaarten afgeeft, mag je uit de verdekte stapel van je medespelers een dier noemen dat je graag wilt hebben. Als het gevraagde dier er tussen zit, mag je deze toevoegen aan je hotel. Is je vermoeden niet juist en zit het gevraagde dier er niet tussen, dan ontvangt de speler een bessenkaart van jou. 
  • Als het je lukt om 4 bessenkaarten af te geven, dan mag je een dier zoeken uit de aflegstapel en deze een plekje toewijzen in je hotel. 
Wie er als eerste in slaagt om al zijn kamers aan de juiste dieren te verhuren, wint het spel, 


Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Tree Hotel is geschonken door LogisReacties

Populaire posts