La Marche Du Crabe

Krabben, we hebben ze allemaal wel eens een keer gezien of proberen te vangen op het strand aan de Belgische kust. De beestjes kunnen zich ocharme niet omdraaien, en moeten altijd in een rechte lijn wandelen. Zo ook de krabben in deze La Marche Du Crabe.


Maar zo dom zijn de krabben dan ook weer niet. Door zigzaggend te bewegen geraken ze overal waar ze willen. Op de tafel komt een raster van kaarten te liggen van 6 op 6 groot. Daarop staat het strand dat geleidelijk overgaat in oceaan afgebeeld. Op 2 verschillende plaatsen per rij en per kolom, ligt een voorwerp - afval dat toeristen hebben achtergelaten. Onder 12 van die voorwerpen zitten 8 van onze vriendjes verstopt, en die moeten we gaan zoeken.


Elke speler krijgt 2 kaarten die ze niet aan de andere speler mogen laten zien. Daarop staan 2 voorwerpen afgebeeld die de krab ten alle tijden moet vermijden. De krabfiche vertrekt op het strand, en het spel kan van start gaan. 1 speler mag telkens horizontaal bewegen, de andere speler mag enkel verticaal bewegen. Bij elke beurt trekken de spelers een kaart van een trekstapel waar een lastige kreeft opstaat. Die plaats je op een rij met eenzelfde achtergrond als de kreeft. Op deze plaats mag je met de krab niet meer eindigen, of je moet een garnaalkaart omdraaien. Eenmaal er geen garnalen meer zijn, verlies je gezamenlijk het spel.


Je zult merken dat dit een intensief coƶperatief deductie spel is. De ene speler kan enkel op de kolommen bewegen, de andere speler enkel op de rijen. Bijna alle voorwerpen moeten bezocht worden, behalve de verboden voorwerpen. En bij elke beurt komen er meer en meer kreeften bij die de doorgang moeilijker maken. Om toekomstige spellen uitdagend te maken, zijn er 11 scenario kaarten voorzien.


Beiden spelers winnen het spel als ze 8 vriendjes onder de rommel kunnen verlossen, en ze verliezen als ze geen garnaalkaart meer kunnen omdraaien als dat nodig blijkt te zijn. Een uitdagende opgave voor 2 spelers.

Dit spel is geschonken door Jeux Opla en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 - 15 minuten

Reacties

Populaire posts