Sheep sheep hurra!

 

Uitgestrekte graslanden, een mooie rustige omgeving, gevuld met grazende schapen en stralende zon. Zie hier de werklocatie voor de spelers, die in Sheep Sheep Hurray komen solliciteren voor een baan als schapenhoeder. Velen voelen zich geroepen, maar er is maar één uitverkorene, dus de selectieproef is genadeloos. Enkel de beste hoeder, die er het snelst in slaagt een kudde van tien schapen te verzamelen krijgt de felbegeerde job. Al laat de concurrentie dat uiteraard niet zomaar passeren en loert de sabotage om de hoek !


Het spel bestaat uit standaard (witte) schapenkaarten, speciale (gekleurde) schapenkaarten en actiekaarten (waarover later meer). Alle speciale schapenkaarten en actiekaarten worden aangevuld met tien witte schapenkaarten per speler, en door elkaar geschud tot een trekstapel. Elke speler krijgt drie kaarten op hand, en een gekleurde herdertoken en de strijd kan beginnen !


In een spelbeurt kan je of een kaart in je kudde plaatsen (die uiteindelijk uit 2x5 kaarten zal bestaan), of een onnuttige kaart afleggen op de aflegstapel, waarna je je hand opnieuw aanvult tot drie. De eerste die tien schapen verzamelt wint het spel, door het slim inzetten van actie- en speciale schapenkaarten groeit je kudde sneller aan, of ben je tegenstander te slim af !
 

Een witte schapenkaart in je kudde telt als één schaap. Een gekleurd schaap telt dubbel, maar enkel als de kleur ervan overeenkomt met jou herder. Andere kleuren zijn niks waard en worden beter afgelegd. Een dubbele (witte) schapenkaart telt uiteraard ook dubbel. Het gouden schaap telt als één schaap, maar kan nooit worden gestolen uit de kudde. Door het uitspelen van actiekaarten zijn witte en gekleurde schapen namelijk niet veilig in de kudde: speel je een zwart schaap, dan mag je een schaap (wit, gekleurd of dubbel) stelen uit de kudde van een opponent. Een wolf steelt zelfs twee schapen per keer ! Een herdershond levert een extra beurt op, waardoor je de kaarten waarmee je je hand aanvulde meteen kan gebruiken binnen dezelfde spelbeurt.

De 'dromen' kaart ('zzzzzz') geeft aan dat het tijd is schaapjes te tellen, en heeft als effect dat je een schaap (wit of gekleurd) van je tegenstander op de aflegstapel mag leggen. De graskaart tenslotte, geeft aan dat het tijd is voor een pauze: de ontvanger ervan laat zijn schapen even grazen en dient zijn beurt over te slaan. Speel de actiekaarten op het juiste moment uit, bouw snel maar beheerst aan je kudde en verlies ook je tegenstanders niet uit het oog. Wie wordt de beste hoeder en krijgt de felbegeerde job ?


Sheep sheep hurray is vermakelijk, kleurrijk kaartspelletje met een korte spelhandleiding en korte spelduur, ideaal voor het doelpubliek (vanaf zes jaar). Ons testpanel was alvast grote fan, en ook voor volwassenen die meespelen zit er voldoende uitdaging in. Het spel is mooi uitgewerkt en is een ideaal familespel, waarvan met een spelduur van amper een kwartiertje meteen snel een revanchepartijtje is ingezet !

Dit spel werd geschonken door Falomir fuegos en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 6
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 5 - 15 minuten

Reacties

Populaire posts