Koi

 


Ik veronderstel dat de meesten wel zullen weten dat koi een Japanse karper is die met zijn bonte kleurenpracht allerlei siervijvers opfleurt. Deze vis staat dan ook centraal in dit solo-puzzelspel van F-Heine-Spiele.

Je kan dit spel zeker als minimalistisch omschrijven: het bestaat uit slechts 12 dubbelzijdige tegels die in een klein doosje geleverd worden. De beperkte spelregels zijn bovendien volledig te lezen in de binnenkant van het deksel. Elke tegel toont 1 tot 3 koi, in verschillende kleuren (7 in totaal). Je mag de tegels voor je leggen zoals je wil, met eender welke kant naar boven. De bedoeling is nu dat je tegels gaat omdraaien totdat een bepaalde conditie voldaan is. Je hebt keuze uit 2 uitdagingen. De eerste is dat je openliggende tegels exact 4 koi van elke kleur tonen. De andere is dat je 1 koi van kleur 1 hebt, 2 koi van kleur 2, 3 koi van kleur 3 enzovoort tot 7 koi van kleur 7. Er is verder geen beperking of limiet, tenzij misschien je geduld...


 Koi kan gezien worden als een simpel tussendoortje wanneer je op andere spelers wacht, maar de fervente puzzelaar zal hier ook zijn plezier aan beleven. Een beetje wiskunde of verzamelingenleer kan wel helpen, want op goed geluk tegels omdraaien zal waarschijnlijk niet snel tot resultaat leiden. Simpel van opzet, degelijk van productie, meer moet dat soms niet zijn. Een dubbele breinbreker voor de liefhebber.


Dit spel werd geschonken door F-Hein-Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 1
Speelduur: 5 - 20 min
Leeftijd: vanaf 5 jaar


Reacties

Populaire posts