Pictionary Air Harry PotterEen tijdje geleden stelden we jullie Pictionary Air voor: een hedendaagse, digitale versie van de het oerklassieke tekenspel, waarbij potlood vervangen werd door een digitale pen, en de strijd zich niet
langer op papier afspeelde, maar in een hele ruimte. De meesterwerken werden immers getekend in de lucht ! Een bijhorende, gratis te downloaden app, zet deze denkbeeldige lijnen om in echte op een scherm naar keuze.Een uitdaging voor de ‘tekenaar’, het is moeilijker dan het lijkt (want je moet onthouden waar je je onzichtbare vorige lijnen zette), een leuke twist voor het radende publiek en hilariteit alom voor alle partijen. Dat zal met deze nieuwe versie niet anders zijn: geen digitale pen in Pictionary Air: Harry Potter, maar -uiteraard- een heuse toverstok om je helemaal in de tovenaarswereld in te leven. Ook de rest van het artwork neemt je meteen mee naar de Potterwereld: de opdrachtenkaarten zitten in een hutkoffer, de layout van de app is bijpassend en zelfs de puntentelling kreeg een HP-sausje (de bekende zandlopers per afdeling !).

De spelers (of teams) kiezen voor aanvang een van de vier 'afdelingen' (Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw, of Zwadderich), en tekenen in hun beurt de opdracht die overeenkomt met hun afdeling (de app houdt ondertussen de scores en de resterende spelbeurttijd bij). Elk kaartje bevat vier opdrachten (een per afdeling) en een bonusopdracht, die extra punten oplevert als ook deze getekend en geraden wordt binnen het verstrijken van de spelbeurt. 
Is Pictionary Air Harry Potter uitsluitend geschikt voor spelers met een (basis)kennis van het Potterverhaal ? Neen, iedereen kan eraan deelnemen: de te tekenen begrippen zijn uit het dagelijkse, (helaas) niet-magische leven gegrepen (muziek, badkuip, koningin, ...) wat het spel voor iedereen toegankelijk maakt. De bonusopdracht is wel steeds Pottergerelateerd, en voorzien van een foto om even op te frissen hoe 'Felix de Fenix', het 'Gouden Ei' of de 'Nimbus2000' er ook alweer uitzagen.

Je kan een potje Pictionary Air Harry Potter makkelijk aanpassen aan het doelpubliek: speel enkel de algemene begrippen bij de Potterleken, een mix van basis- en bonusopdrachten bij gematigde fans, of ga all the way met gelijkgezinde tovenaars en probeer zo goed mogelijk te scoren met de Potter-bonusopdrachten !
Haal je beste tekenkunsten maar boven, want Hedwig, Beauxbatons, Ron Wemel, geheugenflesjes of toverspreuken, het is al een uitdaging om ze op papier te zetten, laat staan in de lucht ! Het spelplezier is natuurlijk wel navenant, en het spel en de app zitten goed in elkaar, tot zowaar een 'magische' functie toe, maar die laten we jullie natuurlijk liever zelf ontdekken !

Dit spel werd geschonken door Mattel en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 3 - 12
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 15 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts