Framework

In de doos Framework vinden we 120 verschillende kartonnen tegels, waarvan er 60 eenvoudig zijn, en 60 meer ingewikkeld. Die worden allemaal in de stoffen zak gedaan. Nadat elke speler 22 schijfjes heeft ontvangen in een kleur naar keuze, zal de startspeler bepaald worden en kan gestart worden.

De startspeler mag als eerste zoveel tegels uit de zak trekken als er spelers zijn, + 1 extra, en deze open op tafel plaatsen. Nu mag de startspeler een eerste tegel kiezen, en daarna mogen de andere spelers in volgorde een tegel kiezen. De overblijvende tegel is voor de startspeler, dus die ontvangt er in deze ronde 2. In de volgende beurt zal de speler links van hem 2 tegels mogen plaatsen.

Als je een tegel neemt, moet je die grenzend aan een vorige tegel plaatsen. Dat mag zowel horizontaal of verticaal grenzen aan een vorige tegel, maar niet diagonaal. Op bepaalde tegels staan opdrachten. Een voorbeeld van zo een opdracht is : leg 6 tegels met groene touwen grenzend aan mekaar. Zodra je daar in slaagt, mag je een schijfje op de opdracht plaatsen. De speler die als eerste al zijn schijfjes kwijt is, is de winnaar van het spel. Zo eenvoudig zijn de regels.

De tegels bevatten telkens tussen de 0 en de 3 kaders en tussen de 0 en de 3 opdrachten, en telkens in de 4 verschillende kleuren (hout, steen, wol en metaal). Sommige taken staan in 2 kleuren afgebeeld, bv rood en bruin. Dit wil zeggen dat beide kleuren van kaders kan gebruikt worden om aan de taak te voldoen. Conditionele taken kunnen ook voorkomen, waarbij eerst de ene taak moet volbracht worden voordat je aan de volgende mag beginnen.


Framework is ook in solo-modus te spelen, waarbij je gaat proberen om al je schijfjes te plaatsen in een gebied dat slechts 5 op 5 tegels groot is. Dit spel speelt erg vlot, heeft eenvoudige regels en bestaat uit degelijk materiaal. Een zeer leuk tussendoortje dat wel vaker op de tafel zal belanden.

Dit spel is geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts