Find Divided Family


Find Divided Family is een spel van Koreaanse makelij. En gelukkig voor ons, beschikt het naast Koreaanse spelregels ook over een spelregelboekje in het Engels. Anders was ik er niet in geslaagd om jullie een uitleg van dit kleine kaartspelletje te geven. 

Helaas zijn er familieleden spoorloos verdwenen. De ene is het laatst gezien bij de haven, de andere bij het treinstation. Voor ons lijken deze mensen allemaal op elkaar, maar ook de Koreanen zelf hebben kenmerken nodig om de familieleden op te kunnen sporen. Als eerste wordt de gender benoemd. (In dit spel is geen sprake van genderneutraliteit, anders wordt het wel heel lastig zoeken). Daarna weet men hoe oud de gezochte persoon is en waar hij voor het laatst gezien is. Bij sommige personen zijn ook nog uiterlijke kenmerken benoemd, zoals een moedervlek op de linkerwang. 
Om te beginnen worden de 50 personenkaarten uitgespreid over de tafel in een raster, zodat alle spelers ze goed kunnen zien. Laat de personen even goed op je inwerken, voordat je het spel begint. De oudste speler draait de eerste kaart open van de persoon die gezocht wordt. Alle spelers moeten nu zo snel mogelijk de gezochte persoon uit de vijftig opengedraaide personenkaarten weten te vinden. Let hierbij op gender, leeftijd en eventueel op een bijzonder kenmerk. Als je denkt de persoon gevonden te hebben, dan laat je dit je medespelers weten en wijst de persoon aan die het volgens jou moet zijn. Draai de kaart met de eigenschappen om en bekijk of je de juiste persoon aangewezen hebt. Is dit het geval, dan win je de kaart. De eerste speler die erin slaagt om vijf kaarten te verzamelen, wint het spel.  
Je kunt kiezen uit twee varianten van het spel. Speel de versie waarbij één persoon per kaart gezocht wordt, of maak het moeilijker om met een persoonskaart te spelen waarbij je drie personen moet weten te traceren voordat je de kaart in mag nemen. 
Het spel heeft vast ook een dieperliggende betekenis, gezien de boodschappen op de kaarten 'One dream, one Peace' en 'stop War'. 

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 25 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Find Divided Family is geschonken door G-Game

Reacties

Populaire posts