Bargain Basement Bathysphere

Het kan wel eens gebeuren dat iemand zit te wachten in de spellenclub om bij iemand aan te sluiten. In afwachten kunnen zij deze Bargain Basement Barthysphere spelen, want het is een solo spel. Kort samengevat is een push-your-luck dobbel-beweeg-en-schrijf spel waar je met een onderzeeƫr naar het diepste van de oceaan gaat duiken.

Er zijn 3 belangrijke sporen op de 3 verschillende uitwisbare spelborden : stress, schade en zuurstof. Hoe meer stress op je duikboot komt te staan, hoe meer schade je hebt, en des te minder dobbelstenen je krijgt om je trip mee verder te zetten. Meestal start je een scenario met 5 dobbelstenen. Juist ja: er zijn een heleboel (30) scenario's die je kan doorlopen. Ikzelf heb enkel scenario 1 gedaan, maar de moeilijkere scenario's bevatten een pak meer mogelijkheden.

Zuurstof heb je nodig om met je dobbelstenen te mogen dobbelen. Bij het duiken wil je op de vakjes met gevaren landen om ze te neutraliseren. Als je ze passeert, zal je op 1 van de 3 sporen iets moeten afvinken. En denk eraan dat je eventueel langs dezelfde weg naar boven moet gaan.

Je duikt zo diep als je kan, en verzamelt onderweg overwinningspunten, vissen of octopussen. In de latere scenario's ga je andere duikers redden. Zorg ervoor dat je genoeg vakjes over hebt op je 3 sporen, om van de bodem van de oceaan terug tot boven te geraken: enkel dan overleef je de duikbeurt.

Speel je de scenario's in volgorde, zal er telkens een nieuwe spelregel bijkomen. Sommige daarvan geven je extra keuzes tijdens een duik, andere zorgen dan weer voor extra mini-games onderweg.

Dit is een spel waar redelijk veel geluk bij te pas komt, aangezien je sterk afhankelijk bent van de dobbelstenen. Je hebt een hoeveelheid zuurstof ter beschikking, en telkens als je alle dobbelstenen opnieuw wilt dobbelen, moet je een zuurstof opofferen. Dat kan nuttig zijn, als je ziet dat je met de huidige worp enkel maar op slechte vakjes terecht gaat komen.

Hoe dieper je duikt, des te meer punten je kan scoren of des te meer dieren je gaat tegenkomen. Aan u de keuze hoe ver je wilt gaan. Je hebt steeds genoeg mogelijkheden, en het kan wel eens gebeuren dat je de minst slechte van de 2 moet kiezen. Voor een solo spel ziet er dit fantastisch uit. Probeer het zeker eens uit als je zit te wachten op andere spelers. Een spelletje zal maar een kwartiertje duren.

Dit spel is geschonken door Wizkids en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 10 - 15 minuten

 

Reacties

Populaire posts