Multi City


In Multi City gaan de jongste spelers onder ons een uitdaging aan. Ze moeten namelijk een stad zien te bouwen. En dat valt natuurlijk niet mee met de huidige strenge stikstofregels. Maar de jonkies laten zich hierdoor niet uit het veld slaan. 
Iedere speler ontvangt zes figuren, welke allen verschillend van formaat zijn, in zijn of haar eigen speelkleur. De groene speler speelt met bomen, de blauwe met mensen, de rode met huizen en de gele speler met bussen. 
Als je aan de beurt bent heb je de keuze uit twee acties:
  • Neem een tegel uit de voorraad en leg deze aan. Let erop dat de vierkanten ten minste met 1 zijde aan een andere tegel moet grenzen. 
  • Plaats een speelstuk op het bord. Het speelstuk moet aan de twee uiteindes op een veld van jouw spelerskleur komen te staan. Bovendien is het niet toegestaan om over een kruis te bouwen. 

Dat is dus nog even een puzzel. 
Het spel eindigt als een speler al zijn zes speelstukken heeft weten te plaatsen of als alle tegels op het speelveld aangelegd zijn. 
Degene met de minste speelstukken in zijn voorraad wint het spel. 
Het lijkt misschien een heel simpel spelletje, maar als je bedenkt dat het juist geschikt is voor onze kleinste spelers, dan zit er genoeg uitdaging en zelfs een vleugje tactiek in. De kleintjes leren tellen en vooruit denken om niet een te goede tegel klaar te leggen voor de tegenstander. En voor de allerkleinsten hebben ze een kleine aanpassing van de spelregels gemaakt, door het toe te staan dat er ook over de zwarte kruisen gebouwd mag worden. 

Aantal Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke
Multi City is geschonken door Logis.


Reacties

Populaire posts