Check Out!


Ondanks dat je zeker wist, dat de wekker op tijd af zou lopen, ben je er toch weer eens doorheen geslapen. Snel opstaan, douchen en de deur uit. Je bent al weer te laat op je werk en nu heb je ook nog eens geen tijd gehad om een fatsoenlijk ontbijt te nemen. Terwijl dat toch de belangrijkste maaltijd van de dag schijnt te zijn. Wat nu? Je haast je naar de dichtstbijzijnde supermarkt om toch nog iets van een ontbijt te kunnen scoren. Maar er zijn een paar mensen meer die te laat wakker geworden zijn, en er staat een hele rij voor de ingang van de supermarkt te wachten. De klok tikt en je baas had je al lang op het werk verwacht. Dit wordt dus een race tegen de klok. Snelheid is dus van levensbelang. Pak wat je te pakken kunt krijgen voordat iemand anders er mee aan de haal gaat. En zorg er daarna voor dat je als eerste in de rij staat om uit te checken om de belangrijke bonus in de wacht te kunnen slepen. Lukt het je om je honger te stillen en ook nog op een redelijk tijdstip op je werk te verschijnen?
In dit spel draait het zoals gezegd allemaal om snelheid. Om te beginnen krijgt iedere speler een set dobbelstenen in zijn of haar speelkleur. Er worden twee product-kaarten per speler opengedraaid en evenveel Deal kaarten als er spelers zijn. Maak plaats voor de check-out balie en je bent klaar om te starten. 
Het spel verloopt over 5 rondes, waarbij de vijfde ronde de bonusronde betreft. 
Alle spelers gooien gelijktijdig hun vijf dobbelstenen. Zij proberen hiermee eten en drinken te kopen dat op tafel klaarligt. Je kunt zo vaak als je wilt blijven gooien om het lekkerste voedsel te kunnen scoren. Maar pas op dat je niet te laat naar de kassa gaat. Want als iedereen al in de rij van de kassa staat, wordt je gedwongen om ook te stoppen met dobbelen en aan te sluiten in de wachtrij. 
Om een product te kunnen ophalen, dien je het juiste aantal afgebeelde dobbelogen te gooien. Dit moet je wel in één dobbelworp doen, dus snelheid is geboden voordat iemand anders er mee aan de haal gaat. Maar ben niet te gretig met het eten, want je moet er ook voor zorgen op tijd naar de kassa te gaan. Alleen op die manier heb je de kans om een bonus te krijgen voor de bonusronde. Lukt het je niet om een Dealkaart te completeren, mag je altijd nog een muntje pakken. Dit muntje levert je aan het einde van het spel toch nog één punt op. Als iedereen de kassa gepasseerd is, wordt de tafel klaargemaakt voor de volgende ronde. Na vier rondes en een bonusronde is het spel gedaan. De speler met de meeste punten wint. En deze kan snel aan het werk gaan, want er zal toch geld verdiend moeten worden!

Aantal Spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
speelduur: 15 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Check Out! is geschonken door Mercat Games


Reacties

Populaire posts