Fun Facts


Dit co√∂peratieve partyspel voor teams, is uitermate geschikt om te bezien of er wel een juiste dosis teambuilding en spirit in jullie groep aanwezig is. 
Het spel is simpel om uit te leggen. De uitleg past namelijk op vier a5-jes. Het kan dus nooit moeilijk zijn om het te leren, maar om een perfecte score te behalen kan een lastigere opgave worden. 

Om te beginnen worden de kaarten geschud en worden er 8 opengedraaid op tafel gelegd. De overige kaarten gaan terug in de doos, deze zijn voor dit spel niet nodig. Geef vervolgens iedere speler een pijl in een kleur naar keuze en een stift in zijn of haar spelerskleur. Iedere speler schrijft zijn of haar naam op de pijl en plaatst deze met de punt naar boven voor zich neer. Aan de andere kant ga je straks je antwoord opschrijven. Wijs willekeurig een startspeler aan welke de ster voor zich neerlegt. Dat is de heel opzet. Nu ben je klaar om een spelletje te gaan spelen. 

Iedere beurt wordt er een vraag opengedraaid in het midden van de tafel. Daarbij moet je denken aan vragen als: hoe lang duurde jouw langste reis die je gemaakt hebt? Of op een schaal van 1 tot 100, hoeveel plezier beleef jij aan het werken in teamverband? '. Iedereen schrijf vervolgens zijn antwoord op de achterzijde van zijn of haar pijl en legt hem gesloten voor zich neer. 
Nu wordt het tijd om een inschatting te maken van de antwoorden van je medespelers. De pijlen moeten namelijk in de juiste volgorde op tafel komen te liggen. Dus de meest reislustigste onder jullie, zal wel de langste reis gemaakt hebben, die leggen we bovenaan. De huismus onder ons, die mag dan op de laatste plaats komen te liggen. Iedereen plaats zijn pijl in het midden van de tafel zoveel mogelijk op de juiste plaats. De startspeler heeft de mogelijkheid om zijn eigen pijl te verplaatsten, zonder de pijlen van de andere spelers aan te raken. 
Vervolgens onthul je ieder nummer en worden alle pijlen verwijderd die niet op de juiste plaats neergelegd zijn. Elke goede pijl levert 1 punt op voor het hele team. Noteer na 8 rondes de score van het team en jullie weten hoe goed jullie op elkaar ingespeeld zijn en hoe goed jullie elkaar kennen. 


Vestigen jullie als team een record? Zet dit dan op de bijgeleverde kaart 'Record of Legends' en jullie teamnaam zal voor altijd verbonden worden aan Fun Facts. Bovendien hebben jullie dan helemaal geen geheimen meer voor elkaar. Met de juiste groep spelers is kan dit een zeer vermakelijk en snel spelletje zijn om even tussendoor te spelen. 

Aantal spelers: 4-8
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Fun Facts is geschonken door Repos Production

Fun Facts is voor leden van Het Geel Pionneke met 10% korting te koop bij www.spelmagaijn.be

Reacties

Populaire posts