Combo Cone Paradise

De zomer is weer in aantocht. En wat is er dan fijner om een stukje in een park te gaan wandelen, genietend van een hoorntje met daarop exotische soorten ijs? Wordt maar niet al te blij na het lezen van deze zin, want in Combo Cone Paradise is het jouw taak om anderen een fijne dag te bezorgen. Met andere woorden: "Terwijl iedereen in het zonnetje loopt te genieten, ben jij ijsjes aan het scheppen."

In Combo Cone Paradise zijn vier soorten kaarten. Orderkaarten, ijskaarten, ijshoorntjes & jokers. Op de orderkaarten zien we terug hoe groot het ijsje is dat de mensen willen en welke soorten ijs ze op het ijshoorntje willen hebben. Dit klinkt alle gemakkelijker dan dat het in werkelijkheid is, want niet alle soorten ijs zijn op elk moment voorradig. 

De speler die aan de beurt is, moet tijdens zijn beurt 1 actie uitvoeren. Daarvoor heeft hij de keuze uit 3 verschillende acties. Deze mogelijke acties zijn:

 1. Ijs scheppen. De speler mag 1 tot 3 ijskaarten scheppen uit de rij met vier beschikbare ijskaarten. Hij dient ervoor te zorgen dat de kaarten allemaal dezelfde soort ijs zijn, of dat alle kaarten van hetzelfde ijsmerk zijn. De geschepte ijskaarten worden op hand genomen.
 2. Een order reserveren. Een speler kan uit de rij met 4 open orders, 1 orderkaart kiezen. Deze orderkaart legt de speler dan open voor zich neer. Ook mag de speler na het nemen van 1 orderkaart, 1 jokerkaart op hand nemen. 
 3. Ijs op een ijshoorntje doen. Al dat geschepte ijs, dient natuurlijk ook op een hoorntje te komen. Tijdens zijn beurt, mag de speler 1 bolletje ijs op een ijshoorntje doen. Als het de speler lukt om een combo te maken, dan mag de speler als beloning nog een bolletje ijs op een ijshoorntje plaatsen. 

  Nu rijst natuurlijk meteen de vraag: "Wat is een combo?" Een ijskaart bestaat uit drie elementen.
  - De ijssoort. 
  - Het merk ijs (dit is aangegeven op de achtergrond door de naam en een kleur)
  - Het ijsmerk waarmee optimaal gecombineerd kan worden. (aangegeven door een logo)

  Als een speler het juiste merk (oftewel de correcte kleur) ijs op het aangegeven logo plaatst, dan mag de speler als beloning een extra ijskaart spelen. Maakt de speler dan weer een juiste combinatie, dan mag hij wederom een extra ijskaart als beloning spelen.


Als de speler de actie naar zijn keuze heeft uitgevoerd, dan is het tijd voor de tweede stap van de speler zijn beurt. Namelijk het voltooien van openstaande orders. Hij kijkt naar de orderkaarten in de markt en als hij een ijshoorntje met de juiste hoeveelheid en de juiste soorten ijs heeft weten te maken, dan voltooit de speler een order. De speler neemt de orderkaart voor zich. Sommige kaarten hebben als beloning verschillende opties. Een soort beloning die altijd op de kaart staat is geld. Logisch ook, want er dient natuurlijk wel geld in het laatje te komen. Andere opties kunnen zijn extra ijskaarten nemen of een extra ijshoorntje nemen. Als er meerdere beloningen op een orderkaart staan weergegeven, dan mag de speler er maar één van kiezen. Wordt er voor geld gekozen, dan legt de speler de orderkaart gesloten voor zich neer. Kiest hij de andere beloning, dan wordt de orderkaart afgelegd. De ijskaarten die zijn gebruikt om een order te complementeren worden vervolgens ook afgelegd. 
Het spel is ten einde op het moment dat de rij orderkaarten of de rij ijskaarten niet meer kan worden aangevuld. Elke speler krijgt dan nog één beurt. Vervolgens tellen alle spelers hoeveel geld zij in hun kassa hebben zitten. De speler met het meeste geld wint het spel.

Combo Cone Paradise siert zich door zijn eenvoud. Thematisch is het allemaal dik in orde. Men heeft echt het idee dat men ijsjes aan het maken is. 

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 30-45 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke
Combo Cone Paradise is geschonken door Mercat Games


Reacties

Populaire posts