Just Wild

Bij Just Wild zijn er 4 soorten dieren die elk hun eigen territorium willen uitbreiden: een beer, een wolf, een lynx en een steenbok. Elke speler kiest een diersoort en neemt de overeenkomstige stapel met kaarten. Beurtelings mogen de spelers een kaart uitspelen, waarmee ze hopelijk hun gebied gaan vergroten. Het is op het einde van de ronde van belang om zoveel mogelijk kaarten van je gekozen dier bovenaan te hebben liggen.

De spelers mogen elk 1 kaart op de tafel grenzend aan mekaar leggen en 3 kaarten op hand nemen. De rest van hun stapel blijft gedekt voor hun liggen. Daarna zal de startspeler de keuze hebben uit 2 mogelijke opties : oftewel legt hij een kaart over 2 andere kaarten. Daarbij moet het getal dat op de kaart staat, overeenkomen met de som van de afgedekte kaarten. Aangezien de kaarten tot waarde 9 gaan, zou het kunnen dat je 2 kaarten afdekt met een totale waarde van bijvoorbeeld 14. In dat geval zal je een kaart gedekt moeten spelen, die niets afdekt. Die kaart telt nu voor 10 punten. Nu moet je nog een kaart met waarde 4 kunnen spelen over de 2 kaarten die je gaat afdekken.

In het geval dat je niets kan of niets wil afdekken, dan zit er niets anders op dan een kaart gedekt aan te puzzelen aan het raster. Zo zal het woud zich verder uitbreiden, maar komen er wel weer kansen voor de andere spelers om je dieren te verstoppen onder hun kaarten.

Bepaalde kaarten hebben een klein dier afgebeeld. Daar mogen de spelers 1 van hun jetons op plaatsen. Eenmaal dat een jeton op een kaart ligt, mag die kaart door niemand afgedekt worden. Elke speler krijgt 6 jetons bij de start van het spel.

Just Wild mengt wiskunde met hand management mechanismes, waarbij een vleugje geluk welkom is.
Niet alleen is dit een geschikt spel om kinderen te leren tellen, maar het is ook nog eens leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Het spel bestaat uit natuurlijke producten, waarmee het milieu vriendelijk is.


Dit spel is geschonken door Helvetiq en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts