Ready, Set, Bet!


Toen we deze titel op de plank zetten met te reviewen spellen, moest ik toch even mijn wenkbrauwen fronsen. De titel gecombineerd met de voorzijde van de doos laten weinig te wensen over waar dit spel over gaat. Inderdaad, het wedden op paarden. 

Terwijl afgelopen september de leden van het bestuur op Spiel liepen te sjouwen met allemaal nieuwe spellen voor de club, liepen wij flanerend door de straten van Las Vegas. Het was de derde keer dat wij de City of Sin met een bezoekje vereerden. Men zal nu wel meteen denken dat Ready, Set, Bet! een spel is dat is ontworpen voor ons. Niet helemaal. Tijdens al onze drie bezoeken aan de gokhoofdstad van de wereld hebben we welgeteld $0 dollar gespendeerd aan gokken. Op zijn zachtst gezegd, ik hou niet van het concept van gokken. 


Maar goed. Na het instaleren van de app (dit is met twee spelers een must, omdat anders het spel niet te spelen is), gaan we op weg. De spelers zetten hun fiches in, terwijl de paarden over de baan racen. Ze proberen te voorspellen welke paarden als 1e, 2e of als 3e de race eindigen. Elke race zijn er bovendien andere voorwaardes waarop naar hartenlust gewed kan worden. Bijvoorbeeld ik wed dat paard 6 eindigt voor paard 9. Of dat alle rode paarden eindigen voor alle blauwe paarden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een kaartje waarop staat dat je erop kunt wedden.

Terwijl de paarden over de baan razen, mogen de spelers hun fiches naar believen verplaatsten. Zolang ze maar in de gaten houden, dat er op ieder vakje maar 1 fiche mag liggen. Als het derde paard over de rode lijn is, dan mag er niet meer gewed worden. Als het eerste paard over de finish is, is het spel ten einde.

De eindstand wordt opgemaakt en de weddenschappen worden uitbetaald. Indien een weddenschap niet behaald is, dan dient de speler de boete te betalen die vermeld staat op het vakje. Na vier races eindigt het spel. De speler die het meeste geld heeft, wint het spel. 

De app maakt de race wel spannend. Het commentaar dat door de speaker van je slimme telefoon schalt geven je het idee dat je voorovergebogen over de railing van het paardenparcours hangt, ondertussen je longen uit je lijf schreeuwend om 'jouw' paard aan te moedigen. Jammer van de app, is dat deze het scherm dimt, en na verloop van tijd de telefoon vergrendeld waardoor de race automatisch wordt gepauzeerd. Er is dus wel iemand die het scherm met regelmaat dient aan te tikken om er op die manier voor te zorgen dat de app actief blijft.

Ben je niet vies van gokken op zijn tijd, dan is Ready, Set, Bet! met afstand het beste paardenwedspel dat er te verkrijgen is.

Aantal spelers: 2-9
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Speelduur: 45-60 minuten

Ready, Set, Bet! is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke
Dit spel is geschonken door Alderac Entertainment Group

Reacties

Populaire posts