The Number

The Number is een erg eenvoudig spel, dat verrassend uit de hoek komt. Het is een klein Japans spelletje waar meer in zit dan je in eerste instantie denkt. Daar zal je achter komen als je het aan het spelen bent.

Het mechanisme dat gebruikt wordt is een mengeling van bluffen, risico's nemen en gokken. Het komt er in feite op neer om je tegenstanders in te schatten wat zij gaan doen, en daar je eigen actie op aan te passen. De speluitleg is op 3 minuten klaar, en spelletje kan je op een kwartiertje spelen.

Er worden 2 rondjes gespeeld, die elk uit 5 beurten bestaan. Alle spelers spelen gelijktijdig.
Alle spelers kiezen in het geheim een getal dat uit 3 digits bestaat, dus van 000 tot 999. Als iedereen daar mee klaar is, worden de bordjes omgedraaid en in het midden van de tafel in volgorde van hoog naar laag geplaatst.

De speler die het hoogste nummer heeft opgeschreven, loopt het meeste risico om zonder punten over te blijven. Als hij in zijn getal van 3 cijfers een getal heeft staan dat door eender welke andere speler gebruikt is, doet hij niet mee met de puntentelling deze beurt. Heeft hij toch een getal dat unieke getallen bestaat, krijgt hij zoveel punten als zijn eerste getal. In de eerste beurt wordt daar nog 2 bij opgeteld, in de derde beurt 3 enz ... De 5e beurt mag de winnaar zijn eerste getal vermenigvuldigen met 2 en daarna er nog 8 bij optellen. Het is dus een kwestie van je hoge getallen tot het einde te houden, maar dat zullen wel meerdere spelers inplannen.

Alle volgende spelers die 'unieke' getallen hebben gebruikt, scoren zoveel punten als hun eerste cijfer. Zij mogen de bonus er niet bij optellen, dat mag enkel de speler met het hoogste getal. Het kan voorvallen dat 2 of meerdere spelers identieke getallen opgeschreven hebben. Dan mogen zij toch nog deelnemen aan de puntentelling deze beurt.

Na elke spelbeurt kruisen de spelers de getallen door die ze gebruikt hebben. De volgende beurten mogen ze die getallen niet meer gebruiken. Na 5 rondes scoren de spelers een punt voor elk getal dat ze doorkruist hebben. De spelers tellen hun totaal van deze eerste ronde op, en daarna herhalen zij dit alles nadat ze hun bordjes gewist hebben. De speler met de meeste punten na 2 rondes is de winnaar.

The Number wist ons aangenaam te verrassen. We zijn er zeker van dat dit spel meerdere keren op de speltafels komt te liggen als tussendoortje of zelfs als partyspel.

Dit spel is geschonken door Asmodee NL en is in juni het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Speelduur : 15 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Reacties

Populaire posts