A la Folie!

In dit spel draait alles om het ontdekken van elkaars favoriete activiteiten en voorkeuren.  Er worden 5 kaarten in het midden van de tafel gelegd, dit onder een referentietegel. Het is nu aan elke speler om in het geheim elk voor zich te bepalen in welke volgorde ze de kaarten willen leggen.

Dit doen ze op elk op eigen kleurrijke bloem die bestaat uit vijf blaadjes, die elk een unieke vorm hebben die overeenkomt met de referentietegels.

Alle spelers plaatsen de bloemblaadjes tegelijkertijd in een bepaalde volgorde, van je meest geliefde activiteit tot je minst favoriete. Maar hier komt de twist: elke speler neemt om beurt een kaart uit het midden en probeert te raden op welke positie een ander speler die kaart heeft gelegd, door middel van de volgorde in de bloemblaadjes. Raad je goed? Dan onthult de speler zijn blaadje en mag je nog een keer raden! Maar pas op, raad je verkeerd? Dan moet je een blaadje van de prachtige margriet bloem plukken. En dat is niet zo fijn.  Het doel is dat bij alle spelers alle bloemblaadjes onthult zijn voor de margriet bloem geplukt is!

Het spel eindigt wanneer alle spelers hun geheimen hebben onthuld of wanneer de margriet volledig is geplukt. Het is een kans om elkaar beter te leren kennen, om te lachen om verrassende ontdekkingen te doen en om te genieten van elkaars gezelschap.  Je mag ook altijd samen met de andere spelers overleggen, zo kunnen jullie samen een beslissing nemen. Dus waar wacht je nog op? Doe mee en laat het spel beginnen!

Dit spel is geschonken door Bioviva en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts