Black stories VIP fails

We hadden een gezellige avond met vrienden en wilden een spannend en uitdagend spel spelen. Ik dacht onmiddellijk aan de nieuwe Black Stories V.I.P. Fails, een spel waar je iets hebt om verder over te praten, dat je aan het denken zet en waar je samen om kunt lachen.

In het spel Black Stories is één speler de spelleider en leest een raadsel voor. De andere spelers stellen vragen om achter de oplossing te komen, waarbij de spelleider alleen met 'ja' of 'nee' mag antwoorden. Dit maakt het spel toegankelijk voor iedereen, en stelt ieders detectivevaardigheden op de proef.  De kunst is om altijd vragen te stellen die met 'ja' of 'nee' beantwoord kunnen worden en verder te bouwen op wat je al weet.

Black Stories heeft al enkele doosjes met raadsels op de markt gebracht, met deze uitgave V.I.P. Fails gaan de raadsels over de blunders van beroemdheden. Vermits ik de verhaallijn van een mysterie niet vooraf wil verraden geef ik graag een paar redenen waarom je absoluut Black Stories VIP fails zou willen spelen:

De regels zijn simpel en snel te leren.
De raadsels zijn intrigerend en variëren van mysterieuze tot macabere scenario's. Dit zorgt ervoor dat iedereen geboeid blijft en actief meedoet. Elke kaart brengt een nieuw en spannend verhaal, wat het spel steeds weer verfrissend maakt.
Het spel moedigt samenwerking aan. Het vraagt om creatief denken en goede communicatie, wat altijd leidt tot interessante gesprekken en veel plezier.  Je kan kiezen om in team samen het raadsel op te lossen of nu nieuw in de V.I.P. Fail ieder apart zodat er een solo winnaar is.

Of je nu met z'n tweeën bent of met een grotere groep, Black Stories past zich aan. Met meer spelers wordt het uiteraard nog leuker en uitdagender, maar het spel werkt ook prima met slechts twee personen. Het zorgt voor interactie, spanning en veel gelach.

Als spelleider heb je de vrijheid om tips te geven als de spelers vastlopen. Door de ja/nee-vragen moeten de spelers goed nadenken over hun vragen en logisch redeneren.

Haal een set Black Stories kaarten tevoorschijn en daag je vrienden uit voor een avond vol mysterie, spanning en plezier. Ontdek wie van jullie de echte Sherlock Holmes is en wie nog wat oefening kan gebruiken. Laat het speuren beginnen!

Dit spel is geschonken door Tucker's Fun Factory en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2+
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts