Kabuto sumo

In dit spel ben je een worstelende kever. Je gaat deelnemen aan het beroemde wereld insect worstelkampioenschap. Je gaat proberen je tegenstander uit de ring te duwen of ervoor te zorgen dat je tegenstander zijn voorraad leeg is voordat deze de overwinning binnenhaalt.


Je kan ook een gemakkelijkere versie spelen als je de Junior league kaarten gebruikt in plaats van de standaardkaarten, dit doe je vooral als je met jongere kinderen speelt of als je als volwassenen meteen wil gaan worstelen. Je neemt de benodigde stukken die op je kaart staan om te starten. Als team neem je beide benodigde stukken, maar je kan nooit starten met meer dan 3 kleine rondjes. Als een specifiek stuk van de ring valt, dan legt de speler dit terug in de voorraad van de worstelende kever. Plaats de ring in het midden van de tafel, iedereen neemt een worstelende kever en de specifieke stukken. Je neemt zowel het houten als het kartonnen stukje van je kever. Het houten stuk komt op de ring te liggen, het kartonnen geeft aan welke kever je bent in het gevecht. Leg op de ring alle stukken die nodig zijn per speler (je kan in de handleiding kijken hoe je alles moet plaatsen). Je kan de jongste speler laten starten of je kiest willekeurig iemand om te starten. Je gaat in een rechte lijn een stuk uit je voorraad de ring inschuiven. De speler die als eerste een worstelend keverstuk van zijn/haar tegenstander uit de ring geduwd krijgt, wint. Je duwt een stuk van je voorraad in de ring en alle standaard stukken die uit de ring vallen komen in je voorraad te liggen. De speciale stukken gaan naar de kever waarbij deze hoort. Je kan 1 keer per beurt nog je kenmerkende beweging doen. Als er stukken uit de ring vallen zonder dat iemand een stuk in de ring duwt, dan leg je dit stuk terug op de ring. Als je als teams speelt, dan kan je uit de teamvoorraad een stuk pakken om in de ring te duwen, maar je kan enkel de kenmerkende beweging van je eigen kever doen.


Het spel stopt als iemand het worstelkeverstuk van zijn/haar tegenstander uit de ring duwt. Ook in een spel met 3 spelers stopt het spel als er 1 worstelkeverstuk uit de ring geduwd wordt. Als je je eigen kever uit de ring duwt (zelfs samen met die van je tegenstander), dan verlies je. In een 2 of 4 spelersspel kan je ook verliezen door geen stukken meer in je voorraad te hebben om in de ring te schuiven, bij een 3 spelers spel is de speler die dit voorheeft, uitgeschakeld. Zijn/haar kever blijft wel in de ring liggen tot iemand deze eraf duwt.


Een kenmerkende beweging bestaat uit 3 delen, de naam, wat je moet betalen en de actie. Wat je moet betalen, geef je aan een tegenstander. Voor de rest voer je de kenmerkende beweging uit.

Dit spel werd geschonken door All play en kan vanaf juli gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 – 20 minuten



Reacties

Populaire posts