Faiyum : privileges

In 2021 konden we reeds kennismaken met Faiyum, ondertussen hebben al veel spelers het respect van de faroa’s proberen te krijgen door het uitbouwen van Faiyum. Goederen oogsten, infrastructuur bouwen, en nederzettingen stichten : het hoort er allemaal bij om je reputatie en invloed te verhogen.  En deze bepalen uiteindelijke het succes in het spel. Zie ook onze blog over Faiyum https://geelpionneke.blogspot.com/2021/03/faiyum.html

Vandaag kunnen we  deze nieuwe uitbreiding, "Privileges," aan jullie voorstellen! Deze uitbreiding introduceert een nieuwe laag van strategie met een reeks eenmalige en permanente voordelen die je kunt benutten om nog meer bij te dragen aan de groei en welvaart van Faiyum. Als je het spel met de uitbreiding wil spelen dan is de setup anders, zo verwijder  je eerst enkele specifieke kaarten van het basisspel alvorens de nieuwe kaarten van de uitbreiding toe te voegen.

De uitbreiding bevat: 42 kaarten, bestaande uit: 17 kaarten met permanente effecten en 25 kaarten met eenmalige effecten. Met daarbij 15 houten onderdelen (5 elk van tarwe, druiven en stenen. De kaarten van deze nieuwe privileges hebben oneven nummers, zo kan je zo ook makkelijk herkennen

Als je een kaart speelt met een permanent effect dan leg je deze open voor je neer. Ze blijven apart van je hand en aflegstapel. Je mag de permanente effecten in je beurt gebruiken vanaf het moment dat je ze koopt tot het einde van het spel. Deze effecten wijzigen of voegen iets toe aan de effecten van je andere kaarten, zowel actiekaarten als andere privileges.  Tip: de effecten van verschillende privileges  kunnen elkaar versterken probeer te kijken hoe je  dit altijd in je voordeel  kan gebruiken.

Privileges met eenmalige effecten.  Wanneer je deze privileges koopt, leg je ze open voor je neer. Ze blijven apart van je hand en aflegstapel. Ja kan het effect  slechts eenmalig en één keer  gebruiken tijdens een van je beurten, voor of na je gekozen actie. Daarna leg je de kaart terug in de speldoos.

Met de "Privileges" uitbreiding krijg je meer opties en kun je je acties verbeteren met krachtige nieuwe kaarten. De mix van permanente en eenmalige effecten zorgen ervoor dat je je strategie constant kunt aanpassen en verbeteren. Of je nu tarwe, druiven of stenen verzamelt, deze uitbreiding biedt nieuwe manieren om je rijk uit te breiden en je tegenstanders te overtreffen. Met extra houten onderdelen en een reeks unieke kaarten, voegt deze uitbreiding een nieuwe dimensie toe aan Faiyum, waardoor het spel nog rijker en interessanter wordt.

Dus, bereid je voor op nieuwe uitdagingen en maak je klaar om Faiyum naar nieuwe hoogten te brengen met de "Privileges" uitbreiding!

Deze uitbreiding is geschonken door 2F Spiele en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 2 uur

Reacties

Populaire posts