Segongsa

In dit spel draait alles om het verzamelen van edelstenen en het strategisch plaatsen van stukken om waardevolle combinaties te vormen. Het verhaal achter het spel neemt je mee naar 1905, toen de grootste diamantmijn in Zuid-Afrika werd ontdekt. De gevonden edelstenen werden vervolgens naar Groot-Brittannië gebracht om kronen en scepters te maken voor de koningin.

Het spel draait om zes soorten edelstenen: diamant, robijn, smaragd, saffier, topaas en amethist. Er zijn 112 driehoekige stukken in het spel, elk met een combinatie van edelstenen op de punten. Het doel is om zoveel mogelijk edelstenen te verzamelen door zes stukken van dezelfde soort aan elkaar te leggen.

Je begint het spel door alle stukken in een zak te doen en er twee te trekken. Eén stuk leg je op je tafel, het andere houd je in je hand. Zodra je aan de beurt bent, trek je een nieuw stuk uit de zak en kies je welke je wilt aanleggen. Dit betekent dat je altijd twee stukken in je hand hebt, wat de strategische mogelijkheden vergroot.

Wanneer je erin slaagt een edelsteencombinatie compleet te maken, mag je een vaardigheidstegel nemen. Deze tegels geven je extra voordelen die je in een volgende beurt kunt gebruiken. Het spel eindigt zodra de laatste vaardigheidstegel is genomen of de zak leeg is. Alle spelers mogen dan nog hun laatste tegel aanleggen. De winnaar is degene met de meeste punten, waarbij elke edelsteensoort anders scoort.

Segongsa is een spel dat je strategisch denken prikkelt en waarbij je voortdurend keuzes moet maken die je kansen op overwinning beïnvloeden. Het is een genot om te spelen, vooral door de combinatie van geluk en strategie.

Dit spel is geschonken door Magic Bean Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts