Elios

Het is de bedoeling om je balkjes als eerste te plaatsen.


Leg in het midden van de tafel een zon, plaats 2 gele schijfjes in het midden met daarrond de balkjes in alle kleuren (hiervan maar 1), behalve het witte balkje (joker), deze worden afzonderlijk aan de spelers gegeven naargelang het aantal spelers. De rest van de balkjes worden in het zakje gestoken en geschud, alle spelers trekken een aantal balkjes naargelang het aantal spelers die meedoen. Je maakt groepjes van 1 tot 3 balkjes waarbij er nooit 2 balkjes van dezelfde kleur in een groepje zit. De speler die als laatste klaar is met het maken van zijn groepjes, mag beginnen en moet de eerste beurt beginnen met een groep met een jokerbalkje. Tijdens je beurt moet je 1 van de volgende 3 acties uitvoeren. Groep plaatsen, schijfje plaatsen of een groep splitsen. Om een groep te plaatsen moet je rekening houden met een aantal beperkingen.
1. je moet een balkje op een zonnebalkje van dezelfde kleur leggen of op een jokerbalkje plaatsen, dit mag je op elke kleur leggen.
2. je moet alle balkjes in de groep op hetzelfde niveau plaatsen.
3. balkjes mogen niet boven het niveau van de gele schijfjes in het midden van de zon komen. Je kan een schijfje plaatsen in het midden van de zon zodat je je volgende beurt balkjes kan leggen. Als je dat allemaal niet wil doen, dan kan je een groep splitsen in 2 kleinere groepen zodat het de volgende ronde gemakkelijker is om balkjes te leggen.


Als je met 4 spelers speelt, dan speel je in teams. Je zorgt ervoor dat de spelers van hetzelfde team tegenover elkaar zitten. De beide spelers van een team moeten al hun balkjes weggelegd hebben, voor het team wint. Als er 1 spelers is die zijn/haar balkjes kwijt is, dan wordt deze speler gewoon overgeslagen totdat er 2 spelers van een team de balkjes kwijt zijn.



Dit spel werd geschonken door Helvetiq en kan vanaf juli gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts