Fish'n shark

De papahaai neemt zijn jongen mee op visles. Elke beurt vangen de jonge haaien 4 vissen, maar deze mogen ze niet allemaal houden. Elke speler moet zijn vissen dan ook zorgvuldig uitkiezen om zo veel mogelijk velden op zijn bord vol te maken. Een eenvoudig en roofzuchtig strategiespel. Probeer zoveel mogelijk velden vol te maken.


Elke speler kiest een kleur en neemt het spelbord, de pion en de beperkingsfiches in die kleur. Je plaatst de beperkingsfiches willekeurig op je bord naar de 1 tot 6. De 7 op het bord zorgt op het einde voor een extra rij van 3 velden die je zelf mag kiezen. Elke beurt komt overeen met 1 aanvalszone. Tijdens de eerste beurt moeten de babyhaaien vissen in aanvalszone 1. Je zet je babyhaai op het getal van de aanvalszone waar je kan vissen. De gekleurde blokjes stellen de kleuren van de vissen voor. De jongste speler begint en trekt 4 blokjes uit het zakje. De speler legt dan de blokjes in de juiste aanvalszone op de vissen van dezelfde kleur, maar je moet rekening houden met de beperking van de fiche van die zone. Het kan zijn dat je blokjes aan de papahaai moet geven, maar deze kan je terug stelen. Als je de blokjes niet kan neerleggen, worden ze ook aan de papahaai gegeven. Als de blokjes allemaal liggen wordt de babyhaai naar het volgende veld gelegd en is de volgende speler aan de beurt.


Als een speler een hele rij of kolom van vissen gevangen heeft, dan kan hij proberen blokjes te stelen van de papahaai door met de dobbelsteen te gooien. De gewonnen blokjes kunnen overal op het veld gelegd worden, ze moeten enkel op de juiste kleur gelegd worden. Als je 2 rijen of kolommen maakt in 1 beurt, kan je maar 1 keer proberen te stelen van de papahaai. Als je tijdens de beurt van een andere speler een rij maakt, mag je ook proberen blokjes te stelen van de papahaai.

Voor de 7de en laatste beurt mag een speler een zone kiezen, zet je babyhaai op een 7 zone naar keuze en speel nog 1 ronde, zonder rekening te houden met de beperkingsfiches.


Het spel is gedaan als iedereen 7 beurten heeft gespeeld. Elk vol veld levert 1 punt op, elke rij of kolom van 3 velden die helemaal vol is levert 2 punten op. Al de rest levert geen punten op. De speler met de meeste punten wint het spel en wordt het meest geduchte roofdier van de oceaan, na de papahaai natuurlijk. Bij een gelijkspel winnen meerdere spelers.

Dit spel werd geschonken door Djeco en kan vanaf juni gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts