SBAM!

Sbam! is een spannend spel dat je meteen in de actie gooit. Het is een competitief spel dat je in real-time speelt, ideaal voor spelers die van snelheid en strategie houden.  Het spel wordt over meerdere ronden gespeeld waarin spelers met behulp van kaarten tegen elkaar vechten. Het doel is simpel: de laatste speler zijn die overblijft door je tegenstanders schade toe te brengen met slimme zetten en tactieken.

Om te beginnen zet je een touw tussen elke twee spelers zodat iedereen aan beide kanten een touw heeft. Bv. je speelt met 4 dan staat links en rechts van elke speler een touw. Als je met 2 spelers speelt ga dan tegenover elkaar zitten met twee touwen ertussen.  Elke speler krijgt 3 kaarten,  plaats de rest van de kaarten in meerdere stapels in het midden van de tafel.

En dan begint de chaos, je telt af  3, 2, 1, VECHT! En iedereen speelt tegelijk kaarten, zowel voor de speler links als rechts en dit zo snel mogelijk. Belangrijk je speelt kaarten met één hand en je trekt nieuwe kaarten met de andere. De ronde eindigt wanneer iemand een of meer Sbam! kaarten speelt, tenzij iemand meteen een Ooops kaart speelt, dan gaat de ronde door. Een ronde eindigt ook als de trekstapel op is.

Op het einde van de ronde bepaal je de winnaar van het gevecht. Je verwijdert eerst gelijke kaarten (kleur en nummer)  aan beide zijde van het touw. Kijk welke kleurkaarten een speler het meest heeft gespeeld, enkel deze spelen een rol. Tel de kracht van deze overgebleven kaarten van dezelfde kleur bij elkaar op. Vergelijk vervolgens de kracht voor beide spelers. De speler met de laagste kracht verliest en krijgt 1 schadefiche.

Bij een gelijkspel nemen beide spelers geen schade, tenzij iemand een enkele Sbam! kaart heeft gespeeld. Naast de getalkaarten zijn er ook nog Speciale kaarten: De Sbam! kaarten, die beëindigen de ronde, maar kunnen geneutraliseerd worden door de Ooops kaart. De Oops kaart annuleert het effect van de Sbam! kaart en laat de ronde doorgaan. Vervolgens zijn er nog extra kaarten: deze hebben specifieke effecten zoals het behouden van kleuren of het negeren van bepaalde kaarten tijdens de eindtelling.

Het spel eindigt zodra een speler 5 schadefiches heeft, dan is die speler uitgeschakeld. De laatste overgebleven speler zonder 5 schadefiches wint!

Dit spel is perfect voor wie van snelle, interactieve en strategische spellen houdt. Elke ronde is anders en vereist constante aanpassing en snelle beslissingen. Dus verzamel je vrienden en duik in de hectische wereld van Sbam!

Dit spel is geschonken door Cranio Creations en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts