Number Drop

In "Number Drop" is het doel om vormen op het juiste moment in een rooster te laten vallen van boven naar beneden, denk een beetje aan het principe van het tv programma “Blokken”  om zo combinaties van identieke of opeenvolgende getallen te maken. Je speelt het spel met 5 dobbelstelen, 4 met een cijfer en 1 met vormen.

Aan de hand van de geworpen dobbelsteen wordt bepaald welke vorm er getekend moet worden op je eigen scorepapier.  Je mag de vorm draaien zoals je wenst. De dobbelstenen met cijfers, dat zijn de getallen die je in het vakjes van de vorm moet noteren om zo combinaties  te maken van 3 tot 7 identieke of opeenvolgende getallen. 

Elke beurt  wordt er eerst met de dobbelstenen gerold. Vervolgens wordt er nagekeken of je tegenstanders kan blokkeren. Indien je kan blokkeren moeten deze spelers een strafvorm ingevuld met x’en op hun rooster tekenen. Enkel als er geen blokkade is, wordt de ronde verder gespeeld en mag elke speler op basis van de geworpen dobbelstenen de vorm en getallen tekenen op hun blad.   

Denk goed na welke combinaties je kan maken: je kan gaan voor identieke of opeenvolgende getallen. Daarnaast scoor je nog een bonus als je een set van 8 identieke of opeenvolgende getallen kan maken. Na elke ronde controleert elke speler of er een rij volledig is opgevuld. Zo ja dan mag je de +2 naast die lijn omcirkelen: deze tellen mee voor de eindscore, dit samen met de combinaties die je gemaakt hebt van dezelfde of opeenvolgende getallen.

Het spel eindigt zodra een speler de Game over-lijn bereikt, en degene met de meeste punten wint. Als je vormen boven de Game over-lijn hebt krijg je per lijn die erover gaat 5 minpunten. Het ultieme doel is om een score van 100 te bereiken.  Aangezien dit vorige keer niet gelukt was, ben ik uit op revanche. De eenzame speler kan altijd de solo modus spelen.

Dit spel is geschonken door AEG en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 minuten

 

Reacties

Populaire posts