Prey another day

 Ik heb onlangs het spel “Prey another day” mogen spelen.  Zowel de doos als de titel spraken mij aan. In “Prey another day” is het doel om als eerste speler ten minste vijf voedselmarkers te verzamelen. Elke speler neemt een set dierenkaarten (beer, wolf, lynx, uil, muis) en probeert in verschillende jachtrondes voedsel te bemachtigen. Het spel bestaat uit meerdere rondes, waarbij elke ronde maximaal drie jachtrondes bevat.

Aan het begin van elke ronde kiezen de spelers een dier en leggen deze kaart gedekt voor zich neer. De jongste speler roept het dier met het laagste nummer (de beer) op. Als slechts één speler dat dier heeft gespeeld, mag die speler een ander dier jagen door een hoger genummerd dier te noemen. Spelers die het genoemde dier hebben gespeeld, worden 'opgegeten' en zijn uitgeschakeld voor de rest van de ronde.

Aan het einde van elke jacht wordt gecontroleerd of er nog meerdere spelers over zijn. Zo ja, dan gaat de jacht door totdat maximaal drie jachtrondes zijn voltooid. Vervolgens worden voedselmarkers verdeeld op basis van het aantal overlevende spelers en hun gespeelde dieren.

Ik zelf heb dit spel met plezier gespeeld.  Bij het spelen moet je dus beslissen wanneer je welke dierkaart speelt, het kiezen van het juiste moment om een dier te spelen en te jagen geeft spanning.  Zal jouw nummer worden opgeroepen en opgegeten worden of ontsnapt je aan de dans. Je moet je tegenstanders goed inschatten en hopen dat je niet zelf de prooi wordt. Het oproepen van dieren en de bijbehorende onthullingen zorgen voor veel interactie en onverwachte wendingen.

De spelregels zijn zeer eenvoudig en toch zit er heel veel dynamiek in het spel, je moet constant je aanpak aanpassen aan de acties van andere spelers. Wie wil dus met mij op jacht of een nieuwe spelronde “Prey another day” spelen?

Dit spel is geschonken door Edition Spielwiese en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.
Zie ook de versie van White Goblin : https://www.whitegoblingames.com/game/schnitzeljacht/


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts